Διαβεβαιώσεις ΕΣΡ στη Βουλή ότι ο διαγωνισμός θα γίνει ‘το ταχύτερο δυνατό’

Διαβεβαιώσεις ΕΣΡ στη Βουλή ότι ο διαγωνισμός θα γίνει ‘το ταχύτερο δυνατό’
Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής με μέλη του ΕΣΡ την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Το προεδρείο του ΕΣΡ δεν δεσμεύθηκε όμως για κανένα χρονοδιάγραμμα. Εκτίμηση του αντιπροέδρου Ρ. Μορώνη για 9 (+2) ειδησεογραφικούς και θεματικούς σταθμούς

Διαβεβαιώσεις στη Βουλή για την πρόθεσή του ΕΣΡ να προχωρήσει στη διενέργεια διαγωνισμού για την προκήρυξη τηλεοπτικών αδειών «το ταχύτερο δυνατόν» έδωσαν ο πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής Αθ. Κουτρουμάνος και ο αντιπρόεδρος Ρ. Μορώνης χωρίς όμως να δεσμευτούν όμως σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. 

Ενημερώνοντας τη Διάσκεψη των Προέδρων στο πλαίσιο ακρόασης που είχε ζητήσει ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης οι κ. Κουτρουμάνος και Μορώνης αναγνώρισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι πλέον έχει αποσαφηνιστεί το νομικό πεδίο (σε επίπεδο προσφυγών, ενστάσεων κτλ) και μπορούν να προχωρήσουν στο διαγωνισμό για την χορήγηση των αδειών. Τα μέλη του ΕΣΡ δεν δεσμεύτηκαν, όμως, σε χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει ο διαγωνισμός με αποτέλεσμα το τοπίο να παραμένει θολό.

Βούτσης: Δεν θα παραπεμφθεί το θέμα στις καλένδες

Ο πρόεδρος της Βουλής που εκτίμησε ότι η διενέργεια του διαγωνισμού θα μπορούσε να γίνει ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι (σε δύο ή τρείς μήνες) ξεκαθάρισε ότι η πρόθεση του ΕΣΡ δεν είναι να παραπεμφθεί το θέμα στις ελληνικές καλένδες. «Δεν πρόκειται να χρειαστούν χρόνια» για το διαγωνισμό ανέφερε ο κ. Βούτσης χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε ότι η προκήρυξη του αριθμού των αδειών δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αναβληθεί μέχρι να εφαρμοστούν οι αποφάσεις για το ψηφιακό μέρισμα 2, το 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Ροδόλφος Μορώνης, εκτίμησε ότι το ψηφιακό φάσμα θα μπορούσε να φιλοξενήσει 9 τηλεοπτικούς σταθμούς, ειδησεογραφικούς και θεματικούς, οι οποίοι θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά δύο με εκμετάλλευση των πολυπλεκτών της Δημόσιας Τηλεόρασης. 

ΕΣΡ: Δεν αισθανόμαστε ‘απειλή’ από την κυβέρνηση

Στη Διάσκεψη των Προέδρων ξέσπασε, πάντως, και αντιπαράθεση καθώς η ΝΔ κατήγγειλε μέσω των βουλευτών Γιάννη Τραγάκη και Νίκου Δένδια τη σημερινή αναφορά του υπουργού ψηφιακής πολιτικής, Νίκου Παππά, σε ενδεχόμενες «αστικές και ποινικές» ευθύνες των μελών του ΕΣΡ αν δεν εφαρμόσουν το νόμο για το διαγωνισμό. «Η αναφορά αυτή εμφανίζεται ως απειλητική, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας. Από την πλευρά του όμως ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης επισήμανε ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΣΡ Αθ. Κουτρουμάνος ξεκαθάρισε ότι δεν αισθάνεται ούτε ότι απειλείται, ούτε ότι πιέζεται από την κυβέρνηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα