Μην χάσετε το Έθνος Σαββατοκύριακο – Μαζί ο Β’ Τόμος Αιγυπτιακής μυθολογίας

Μην χάσετε το Έθνος Σαββατοκύριακο – Μαζί ο Β’ Τόμος Αιγυπτιακής μυθολογίας

Διαβάστε στο Έθνος του Σαββατοκύριακου 27/10 - 29/10. Μαζί ο Β' Τόμος Αιγυπτιακής μυθολογίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

-Τι λέει το πόρισμα για την βόμβα στον Παπαδήμο. Πέντε μήνες μετά το σοβαρό τραυματισμό του Λουκά Παπαδήμου από έκρηξη «τρομοπακέτου» στα χέρια του, ολοκληρώθηκε το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ. για τον πλημμελή έλεγχο της αλληλογραφίας του πρώην πρωθυπουργού, καταλογίζοντας ευθύνες στον… τροχονόμο γιατί επέτρεψε στο συνοδό του πρώην πρωθυπουργού να εισέλθει στη Βουλή.

-Θετικές οι προσδοκίες των πολιτών από το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ δηλώνει το 64% σε δημοσκόπηση της Alco για το ΕΘΝΟΣ. Το 45% θεωρεί ότι αναβαθμίζεται ο ρόλος της χώρας και το 49% θεωρεί λανθασμένη την καταστροφολογία της ΝΔ ότι “τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα”

-Συνέντευξη Γιάννη Ραγκούση: «Η κεντροαριστερά πληρώνει την διαπλοκή με τον Μητσοτάκη αυτών που θέλουν να γίνουν υπουργοί του» δηλώνει ο υποψήφιος

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

-«Όταν είπα δεν αντέχω άλλο, ούρλιαζε, με έριξε κάτω». Στον απόηχο του σκανδάλου Γουάινσταϊν, το Έθνος παρουσιάζει υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης στην Ελλάδα. Η Χριστίνα και η Μαρία, δύο γυναίκες που υπήρξαν θύματα στον εργασιακό τους χώρο, εξιστορούν τα όσα εφιαλτικά έζησαν στα χέρια των αφεντικών τους.

-Η Θεσσαλονίκη αποκτά μητροπολιτικό πάρκο. Το στρατηγικό σχέδιο και τις μακέτες για τη μετατροπή του πρώην στρατοπέδου «Παύλος Μελάς» σε μητροπολιτικό πάρκο, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το «Έθνος».

-Η αγωγή των 500.000 ευρώ που άφησε… άφωνο τον Βέρτη. Σε σημείο να μη μπορεί να… τραγουδήσει έφθασε, σύμφωνα με κατάθεση συνεργάτη του, ο Νίκος Βέρτης λόγω της διάστασης που έχει πάρει δικαστική διαμάχη του με ιδιοκτήτη νυχτερινών μαγαζιών στη Θεσσαλονίκη. Μετά τις καταγγελίες του Ιγνάτιου Μάγκου, άλλοτε φίλου του τραγουδιστή, για χρέη ύψους 500.000 ευρώ και ανέντιμη συμπεριφορά απέναντί του, ο Νίκος Βέρτης προσέφυγε στην δικαιοσύνη για προσβολή της προσωπικότητάς του.

-Οι τελευταίοι ξυλοκόποι του Ολύμπου. Σαράντα υλοτόμοι ξυλεύουν τον Όλυμπο και καθαρίζουν τα δάση του σε υψόμετρο μέχρι και 2.000 μέτρα. Η μικρή ομάδα των υλοτόμων είναι απομεινάρι μιας ολόκληρης γενιάς από το Λιβάδι Ελασσόνας, που αριθμούσε στο παρελθόν πάνω από 250 άτομα. Μεταφέρει τα ξύλα με μουλάρια, μέσα από τα απότομα, κακοτράχαλα, στενά και απότομα, επικίνδυνα μονοπάτια του βουνού των θεών.

-Στο στόχαστρο του εισαγγελέα τα «μαύρα» φροντιστήρια. Χωρίς άδεια, με αδήλωτο προσωπικό και σε ακατάλληλους χώρους που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια μαθητών και εργαζομένων λειτουργούν σήμερα δεκάδες κέντρα μελέτης σε όλη τη χώρα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα κλειδιά για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια αναλύει σε συνέντευξή του ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Εκτιμά ότι δεν θα ζητηθούν άλλα μέτρα και ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στη αξιολόγηση.

-Έκλεισαν οι λεπτομέρειες για τη ρύθμιση χρεών επιχειρήσεων με πτωχευτική ικανότητα που οφείλουν 20.000 – 50.000 ευρώ στο πλαίσιο του εξωδικαστικού, “καθρέφτης” της οποίας θα είναι σε μεγάλο βαθμό η ρύθμιση των οφειλών προς τα Ταμεία.

Τις 3 κατηγορίες οφειλετών που θα εντάσσονται στην νέα ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας που βγαίνει τον Νοέμβρη παρουσιάζει το Έθνος.

ΔΙΕΘΝΗ

-Το ΕΘΝΟΣ στα σύνορα μεταξύ Νοτίου και Βόρειας Κορέας. Οδοιπορικό, εικόνες, διδάγματα από την εστία-«γραμμή πυρός» της παγκόσμιας έντασης.

-Τα πρώτα fake news του… 1835 στις ΗΠΑ και οι ανησυχητικές ομοιότητες με το σήμερα.

ΣΤΟ ΕΝΘΕΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

-Η ώριμη επιστροφή του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Νοέμβριο καινούριο άλμπουμ με δέκα τραγούδια, συμπεριλαμβανομένου κι ενός ντουέτου με τη Δήμητρα Γαλάνη, όλα σε δική του μουσική και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, ενώ παράλληλα θα εμφανίζεται στο «Φως» σ΄ ένα πρόγραμμα-γιορτή.

-Ο Χάρτης της Μουσικής Διασκέδασης: τίποτα δεν έχει αλλάξει και τίποτα δε είναι όπως παλιά. Τάσεις, απρόβλεπτα, σκηνικές συναντήσεις, επιστροφές μετά από χρόνια, τιμές και «τρικ» αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης: η πλήρης χαρτογράφηση της νυχτερινής μουσικής Αθήνας.

-Γράμματα αγάπης στο Μικρασιατικό μέτωπο: Παρουσιάζεται την ερχόμενη Τετάρτη ο συλλεκτικός τόμος «Ενας αιώνας Αγάπης», αφιερωμένος στην πολυετή δράση του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Μηθύμνης «Η Αγάπη», από το 1922 μέχρι σήμερα.

-Συνέντευξη του Νίκου Περάκη. «Μπορεί να χάσω τα αποτελέσματα των εκλογών επειδή στύβω πορτοκάλια». Ο σκηνοθέτης Νίκος Περάκης, γοητευτικά ιδιόρρυθμος και με το ταλέντο να παρατηρεί πικρά, ειρωνικά και βαθιά τις συμπεριφορές της ελληνικής κοινωνίας, αντιστρέφει στη νέα του ταινία, με πρωταγωνιστή τον Μαρκουλάκη, την έννοια του Success Story  και μαζί με τη σεναριογράφο Κατερίνα Μπέη εξηγεί στο Έθνος περί τίνος πρόκειται.

Μη χάσετε τον Β’ Τόμο της Αιγυπτιακής Μυθολογίας μαζί με το ΕΘΝΟΣ Σαββατοκύριακο

Ο Β’ Τόμος της Αιγυπτιακής Μυθολογίας κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου. Μην χάσετε την προσφορά που αγαπήθηκε από το Έθνος Σαββατοκύριακο.

Ο τρίτος τόμος της σειράς, Μυθολογίες του Κόσμου από το National Geographic, παρουσιάζει την Αιγυπτιακή Μυθολογία, με λυρικά κείμενα από τον συγγραφέα Donna Jo Napoli και εικονογράφηση της βραβευμένης Christina Balit.

Οι μύθοι για τους Φαραώ, τις βασίλισσες της Αιγύπτου, το δυναμικό Θεό του Ήλιου, Ρα, καθώς και τα θρυλικά πλάσματα όπως η Σφίγγα, συνεχίζονται στον Β’ τόμο της Αιγυπτιακής μυθολογίας.

Η ειδική έκδοση κυκλοφορεί με πλούσιο ιστορικό, πολιτιστικό και γεωγραφικό περιεχόμενο που θα συναρπάσει όλη την οικογένεια, ενώ η σειρά ολοκληρώνεται με την σκανδιναβική μυθολογία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα