Έλενα Ακρίτα: Το Facebook μπλόκαρε ξανά τον λογαριασμό της

Έλενα Ακρίτα: Το Facebook μπλόκαρε ξανά τον λογαριασμό της
Η Έλενα Ακρίτα PAPADAKIS PRESS

Το Facebook μπλόκαρε για δεύτερη φορά τον λογαριασμό της Έλενας Ακρίτα. Σφοδρές αντιδράσεις από χρήστες, που κάνουν λόγο για λογοκρισία.

Το Facebook, λογόκρινε  για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες τον λογαριασμό της Έλενας Ακρίτα, προχωρώντας σε μπλόκο… αδιευκρίνιστης χρονικής διάρκειας, καθώς η δημοσιογράφος και συγγραφέας έλαβε δύο μηνύματα με διαφορετικές “ποινές”.

 

Την είδηση γνωστοποίησε ο συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης με ανάρτησή του στο Facebook, με δεκάδες χρήστες να μιλούν για λογοκρισία.

Το μπλόκο τον Μάρτιο

Είχε προηγηθεί η απαγόρευση 30 ημερών τον περασμένο Μάρτιο, επειδή η Έλενα Ακρίτα είχε απαντήσει σε υβριστικό σχόλιο. Η πρώτη εκείνη απαγόρευση είχε αρθεί τη Μεγάλη Πέμπτη (29 Απριλίου).

Η εταιρεία Facebook για να αιτιολογήσει τότε την κίνησή της, είχε απαντήσει επισήμως το εξής: “Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε ή να σχολιάσετε για 30 ημέρες. Αυτό συμβαίνει επειδή δημοσιεύσατε παλαιότερα κάτι που δεν ακολουθούσε τους Όρους της κοινότητάς μας. Αυτό το σχόλιο παραβιάζει τους όρους μας σε ό,τι αφορά την παρενόχληση και τον εκφοβισμό και γι’ αυτό μπορείτε να το δείτε μόνο εσείς”.

Όταν το Facebook είχε ξαναβρεθεί στο επίκεντρο κριτικής

Σημειώνεται ότι το Facebook βρέθηκε στο επίκεντρο κριτικής όταν κατέβαζε αναρτήσεις χρηστών που εξέφραζαν την αλληλεγγύη τους στον απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα, όχι γιατί υποστήριζαν τον ίδιο αλλά γιατι ζητούσαν να εφαρμοστεί ο νόμος. Το Facebook κατέβασε αναρτήσεις και προφίλ ακόμη και νομικών και δημοσιογράφων αλλά και του γιου του, Έκτορα Κουφοντίνα. Όμως, το αποκορύφωμα αυτής της πρακτικής του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης και αυτό που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ήταν όταν την πρώτη ημέρα του Μαρτίου επαγγελματίες φωτορεπόρτερ που χρησιμοποιούν το facebook ως μέσο προβολής της δουλειάς τους, είδαν μέσα σε λίγα λεπτά τις φωτογραφίες τους να εξαφανίζονται γιατί “παραβίασαν τους όρους της κοινότητας”.

Υπενθυμίζεται ότι τότε είχαν ακολουθήσει σφοδρές αντιδράσεις στο Facebook, ανακοίνωση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας και μετά από μερικές ώρες το μέσο επέστρεψε τις αναρτήσεις στα προφίλ εκείνων που τις είχαν κάνει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version