ΕΡΤ: Ο “πονοκέφαλος” για τις συμβάσεις με τις ποδοσφαιρικές ομάδες

ΕΡΤ: Ο “πονοκέφαλος” για τις συμβάσεις με τις ποδοσφαιρικές ομάδες
Εξωτερική άποψη του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ. Eurokinissi

Οι καταγγελίες για το ύψος της επένδυσης και οι ισορροπίες στη δυναμική αγορά. Σχέδια και για δημιουργία αθλητικού καναλιού.

“Πονοκέφαλο” με το “καλημέρα σας” θα έχει ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ. Οι συμβάσεις με τις ποδοσφαιρικές ομάδες της SuperLeague και τη football League, θα πρέπει να υπογραφεί από το νέο, υπό επιλογή ΔΣ της  ΕΡΤ. Οι αγώνες των ομάδων μεταδίδονται ήδη από την ΕΡΤ, με σημαντική επιτυχία στο Πεδίο της τηλεθέασης, με σχέδια και για τη δημιουργία αθλητικού καναλιού.

Η επιλογή της ΕΡΤ να επεκταθεί ξανά στον τομέα των αθλητικών δικαιωμάτων συνάπτοντας συμβάσεις με ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός και ο Άρης, μαζί με τη Football League και τη Basket League έχουν αλλάξει τις ισορροπίες στη δυναμική αγορά, αλλά έχουν προκαλέσει και καταγγελίες για το ύψος της επένδυσης. Η ΕΡΤ θα διαθέσει ένα ποσό της τάξης των 52 εκατ. ευρώ μεσα σε δύο χρόνια, ως και το 2020 για τις μεταδόσεις της SuperLeague. Λίγο πριν από την απομάκρυνση του Βασίλη Κωστόπουλου για την υπογραφή των συμβάσεων με τις ομάδες της SL αλλά και εκείνη με την FL, η κυβέρνηση, τον αντικατέστησε όπως και  τον Γ. Θαλασσινό, αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο.

Η επιλογή του προσώπου που θα αναλάβει την ευθύνη της ΕΡΤ , αλλά και των δύο μελών που θα ανέβουν στην Αγία Παρασκευή είναι καθοριστική. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα πρέπει να ελέγξει τα προσχέδια των συμβάσεων και να μπουν οι υπογραφές, ή σε διαφορετική περίπτωση , στην περίπτωση που υπάρχει άρνηση,  να μην προχωρήσει το «αθλητικό σχέδιο». Μεταξύ των ενδιαφερομένων για τη θέση είναι ο   καθηγητής νομικής Γιάννης Δρόσος και ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα