Fortnite: Συναγερμός στους gamers – Έπεσαν οι servers του παιχνιδιού

Fortnite: Συναγερμός στους gamers – Έπεσαν οι servers του παιχνιδιού
Fortnite iStock

"Μαύρο" έπεσε σε ένα από τα δημοφιλέστερα video games, το Fortnite καθώς όπως έγινε γνωστό οι servers του παιχνιδιού έπεσαν με αποτέλεσμα οι παίκτες σε όλο τον κόσμο να μην μπορούν να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους.

Εκτός λειτουργίας για πάνω από τέσσερις ώρες τέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (29/12) οι servers ενός εκ των διασημότερων video games, του παιχνιδιού Fortnite με εκατομμύρια χρήστες να αντιμετωπίζουν προβλήματα και να μην μπορούν να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους.

Όπως έγινε γνωστό, το Epic Games Store επιβεβαίωσε ότι διερευνά μια λύση σε θέματα σταθερότητας που οδήγησαν τους διακομιστές παιχνιδιών να βγουν εκτός σύνδεσης, ενώ η ομάδα του Fortnite μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter, υποσχέθηκε να ενημερώσει τους παίκτες “μόλις γίνουν διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες”. Μάλιστα, προβλήματα σημειώθηκαν και στο Epic Games Store, με τους χρήστες να μην έχουν πρόσβαση στα παιχνίδια τους ούτε offline.

Ο χρόνος διακοπής του sever δεν είναι ασυνήθιστη διαδικασία, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της περιόδου των διακοπών, αλλά είναι ακόμα ασαφές αν το συγκεκριμένο ζήτημα προήλθε από εισροή παικτών ή λόγω άλλου τεχνικού προβλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ημέρα των Χριστουγέννων, το Nintendo Switch eShop είχε παρόμοια προβλήματα και οι παίκτες δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν λογαριασμούς Nintendo, να αγοράσουν παιχνίδια, να εξαργυρώσουν δωροκάρτες ή ακόμα και να περιηγηθούν στο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Η απάντηση της Fortnite

“Διερευνούμε θέματα σύνδεσης, αντιστοίχισης και άλλα ζητήματα. Θα σας ενημερώσουμε όταν επιλυθούν τα ζητήματα”, έγραψε η ομάδα του Fortnite στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, ενώ στη συνέχεια πάλι μέσω του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, η Fortnite ανακοίνωσε πως “οι servers είναι ξανά online και το Winterfest συνεχίζεται! Εκτιμούμε την κατανόηση όλων όσο εμείς εργαζόμασταν για να επιλύσουμε τα συγκεκριμένα ζητήματα και θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες την επόμενη εβδομάδα σχετικά με το τι θα κάνουμε για να σας βοηθήσουμε να αναπληρώσετε τον χαμένο χρόνο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα