Η ΠΟΕΣΥ ζητά εξηγήσεις για τη μνημονιακή εκπαίδευση δημοσιογράφων

Η ΠΟΕΣΥ ζητά εξηγήσεις για τη μνημονιακή εκπαίδευση δημοσιογράφων

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Παναγιώτη Ρουμελιώτη

Εξηγήσεις και διευκρινίσεις ζητά η ΠΟΕΣΥ τόσο από τον εκπρόσωπο της χώρας μας στο ΔΝΤ, Π. Ρουμελιώτη, όσο και από το ίδιο το Ταμείο για τα… εκπαιδευτικά σεμινάρια Ελλήνων δημοσιογράφων στις ΗΠΑ από το ΔΝΤ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών εξέδωσε ανακοίνωση ενώ συνεδριάζει αύριο, έχοντας αυτό ως κεντρικό της θέμα.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ έχει ως εξής:

“Με αφορμή το θόρυβο και τις δυσμενείς εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν για τον κλάδο από τις δηλώσεις στη Βουλή του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Π. Ρουμελιώτη ότι «Έλληνες δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν σεμινάρια του ΔΝΤ και “εκπαιδεύονταν” για να προβάλλουν αποτελεσματικά τις απόψεις του Ταμείου σχετικά με την ελληνική κρίση χρέους, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της και τα Μνημόνια», η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών θα ασχοληθεί με το θέμα κατά την προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, αύριο Πέμπτη 18 Ιουνίου, με πρόθεση να ζητηθούν εξηγήσεις και διευκρινήσεις, τόσο από τον πρώην εκπρόσωπο όσο και από το ΔΝΤ.

Επισημαίνεται ότι κ, Ρουμελιώτης παρότρυνε την Επιτροπή της Βουλής «να ζητήσει επισήμως να της δοθούν ονόματα από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του ΔΝΤ, Τζέρυ Ρέϊς.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτρης Κουμπιάς Γιώργος Σαββίδης “

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα