Κατάληψη τέλος στο ραδιοσταθμό ‘Στο Κόκκινο’

Κατάληψη τέλος στο ραδιοσταθμό ‘Στο Κόκκινο’

Αποχώρησε η ομάδα αντιεξουσιαστών που κατέλαβαν τα γραφεία του ραδιοσταθμού 'Στο Κόκκινο' της οδού Σαρρή, στις 23/3. Ο χώρος δεν παρουσιάζει υλικές ζημιές. Ποια η αφορμή της κατάληψης

Το μεσημέρι του Σαββάτου έληξε η κατάληψη των εγκαταστάσεων του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο» από ομάδα αντεξουσιαστών.

Η ανακοίνωση του σταθμού:

«Πριν από λίγη ώρα αποχώρησαν τα άτομα που είχαν καταλάβει το κτίριο του 105,5 στο Κόκκινο στην οδό Σαρρή. Αυτή την στιγμή τεχνικοί και εργαζόμενοι του σταθμού ελέγχουν τους χώρους εργασίας.

Ο χώρος σε πρώτη εικόνα είναι σε καλή κατάσταση. Ευχαριστούμε τους ακροατές και φίλους του σταθμού για την υποστήριξη και την ψυχραιμία την οποία επέδειξαν. Κόκκινο για πάντα. Κόκκινο παντού.»

Μεταξύ των αιτημάτων των αντεξουσιαστών ήταν η κατάργηση του νομικού πλαισίου που ορίζει τη λειτουργία των φυλακών τύπου Γ’, η κατάργηση του άρθρου 187 και 187 του «κουκουλονόμου», η απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και κατηγορουμένων των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Όπως τονίζουν «η κατάληψη αυτή αποτελεί μια ενέργεια, η οποία πηγάζει από το ευρύτερο κίνημα αλληλεγγύης με τους κρατούμενους, οι οποίοι δίνουν έναν αγώνα που μας αφορά όλους».

Αναφερόμενοι στην επιλογή του χώρου σημείωναν ότι «στηρίζοντας τις διεκδικήσεις των απεργών πείνας, ομάδα αλληλέγγυων συντρόφων/ισσών από τον αναρχικό χώρο, προχωρούμε σε κατάληψη του ραδιοφωνικού σταθμού ‘Κόκκινο 105,5’. Η επιλογή του συγκεκριμένου σταθμού είναι προφανής: το ‘Κόκκινο’ είναι ένα καθεστωτικό αλλά και πλέον κυβερνητικό ραδιόφωνο ή αλλιώς θα λέγαμε ο τηλεβόας της συγκυβέρνησης Σύριζα-Ανεξάρτητοι Έλληνες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα