Κώστας Αρβανίτης: “Πολιτική παρέμβαση το κόψιμο της εκπομπής”

Κώστας Αρβανίτης: “Πολιτική παρέμβαση το κόψιμο της εκπομπής”
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΒΕΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ".ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI) Eurokinissi

Για την απόφαση Λιάτσου να κοπεί η εκπομπή "Πρωινή Ενημέρωση", μίλησε ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης. Έκανε λόγο για πολιτική παρέμβαση

Στην εκπομπή Netweek της ΝΕΤ μίλησε ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης και συμπαρουσιαστής μαζί με τη Μαριλένα Κατσίμη της εκπομπής Πρωινή Ενημέρωση, η οποία “κόπηκε” μέχρι νεωτέρας με απόφαση του γενικού διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ, Αι. Λιάτσου.

Ο κ. Αρβανίτης στην παρέμβασή του τόνισε ότι αν σε ένα πρωινό σχόλιο πρέπει κάποιος να παίρνει άδεια, τότε καταργείται κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

“Είναι ατυχής η απόφαση να διακοπεί η εκπομπή. Αυτό που με στενοχώρησε ήταν η συμπεριφορά απέναντί μας. Είμαι 15 χρόνια στην ΕΡΤ και την πονάω. Ο γενικός διευθυντής δεν με κάλεσε καν στο γραφείο του να μου ανακοινώσει την απόφαση” είπε ο κ. Αρβανίτης.

Ο κ. Αρβανίτης αναρωτήθηκε τι σημαίνει ότι η εκπομπή “σταματά προσωρινά” και πρόσθεσε ότι πρόκειται για πολιτική παρέμβαση, που είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό. Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα τη μείωση της διάρκειας της εκπομπής (από 4ωρη σε 2ωρη).

Καταλήγοντας ο κ. Αρβανίτης σημείωσε ότι ο ίδιος και κ κα Κατσίμη, καλύπτονται απόλυτα από τις ανακοινώσεις της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, αλλά και από την απόφαση των συναδέλφων τους στην ΕΡΤ, να αντιδράσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα