Μια χρονιά κι έναν καιρό: Τα πιο σημαντικά ελληνικά τραγούδια για το 1981

Μια χρονιά κι έναν καιρό: Τα πιο σημαντικά ελληνικά τραγούδια για το 1981
Στούντιο Ραδιοφώνου Francesca Giaitzoglou Watkinson

Αυτό το Σάββατο (22/6, 22:00-00:00) στην εκπομπή του Θανάση Κρεκούκια θα ακούσουμε τα σημαντικότερα ελληνικά τραγούδια του 1981. Θα γίνει αναφορά στις πιο γνωστές κυκλοφορίες σε δίσκους 33 και 45 στροφών και στις μεγαλύτερες σε πωλήσεις εμπορικές επιτυχίες, τόσο στη λαϊκή όσο και στην έντεχνη δισκογραφία.

Με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές, η εκπομπή “Μια χρονιά κι έναν καιρό” παρουσίασε ήδη τα δυο προηγούμενα Σάββατα την ελληνική μουσική του 1974 και πλέον, στα δυο επόμενα (22 & 29 Ιουνίου), θα κάνει το ίδιο με την ελληνική μουσική του 1981 (αφού σε αυτές τις χρονιές είχαμε τις δυο σημαντικότερες εκλογικές αναμετρήσεις της μεταπολίτευσης). Αυτό το Σάββατο, στο πρώτο μέρος του 1981 (22/6, 22:00-00:00), θα ασχοληθούμε με τα σπουδαιότερα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν σε μια χρονιά με πολλά σημαντικά γεγονότα στη χώρα μας. Πέρα από τις εκλογές της 18ης Οκτωβρίου, είχαμε την τραγωδία της Θύρας 7, τους φονικούς σεισμούς του Κορινθιακού κόλπου, τους εμπρησμούς του “Κλαουδάτος” και του “Ατενέ”, την κηδεία της Φρειδερίκης και την εκλογή νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.

Η μουσική παραγωγή έβγαλε μεγάλα έργα, όπως το “Φράγμα” του Δήμου Μούτση, το “Ραντάρ” και τον “Επιβάτη” του Μίκη Θεοδωράκη, τα “Συναξάρια” του Γιώργου Χατζηνάσιου, τα “Τραγούδια της χθεσινής μέρας” με την Αλεξίου και τη Γαλάνη, τα “Σμυρνέικα” με τη Γλυκερία κλπ. Θα ακούσουμε μεγάλους ερμηνευτές μας, ανάμεσά τους τη Σωτηρία Μπέλλου, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Γιώργο Νταλάρα, τη Βασιλική Λαβίνα, τη Βίκυ Μοσχολιού, τη Μαρία Φαραντούρη, τον Στράτο Διονυσίου, τον Τόλη Βοσκόπουλο και την Αθηναϊκή Κομπανία.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version