News 24/7 στους 88,6: Ο διάσημος σεφ Χριστόφορος Πέσκιας δίνει συνταγή για… εκλογές

News 24/7 στους 88,6: Ο διάσημος σεφ Χριστόφορος Πέσκιας δίνει συνταγή για… εκλογές

Ο διάσημος σεφ Χριστόφορος Πέσκιας, σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κουβέντα, αποκαλύπτει το πιο "μαγικό" συστατικό της κουζίνας, για τις παιδικές του μνήμες από την Κύπρο και το χαλούμι και δίνει δύο "συνταγές" προς πολιτευόμενους!

Το ταπεινό «θαυματουργό» υλικό στην κουζίνα, μία παραίνεση προς πολιτικούς και πολιτευόμενους και μία υπέροχη συνταγή για το βράδυ των εκλογών από τον διάσημο σεφ Χριστόφορο Πέσκια, στην εκπομπή «Πολιτικοί στο πιάτο» με την Έλλη Τριανταφύλλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 στους 88,6!

Ο  Χριστόφορος Πέσκιας είναι ένας επαγγελματίας της κουζίνας, ένας διάσημος σεφ, που έχει διαμορφώσει τη δική του ελληνική δημιουργική κουζίνα, με μεγάλη επιτυχία και με συναρπαστικό αποτέλεσμα.

Από τη βαρετή Διοίκηση Επιχειρήσεων, όπως τη χαρακτήρισε, που σπούδασε, ξύπνησε μια μέρα στα 28 του και είπε «θα γίνω μάγειρας»! Τότε άρχισε να αναζητά από τις «αποθήκες της μνήμης» τις παιδικές σκηνές από το χωριό του στην Κύπρο, με τα περιβόλια, το πήξιμο του τυριού, τις παραδοσιακές συνταγές.

Ο ίδιος αγαπά πολύ το παραδοσιακό φαγητό, αλλά πιστεύει ότι όπως δεν πάμε πια στη δουλειά μας με το άλογο, αλλά με το αυτοκίνητο, έτσι συμβαίνει και με τη μαγειρική : Εξελίσσεται και βελτιώνεται στο πέρασμα του χρόνου.

Είναι πολυτέλεια η υψηλή γαστρονομία ή φορέας πολιτισμού της χώρας;  Ο διάσημος σεφ θεωρεί ότι ιστορικά, τόσο η λαϊκή γαστρονομία όσο και η υψηλή γαστρονομία, προάγουν τη χώρα. Πιστεύει, δε, ότι στη διάρκεια της κρίσης, η ποιότητα του φαγητού βελτιώθηκε γιατί από τον νεοπλουτισμό της προηγούμενης δεκαετίας, όπου το φαίνεσθαι ήταν σχεδόν το μοναδικό κριτήριο, ο κόσμος έγινε οι μάγειροι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην ποιότητα και μαζί με τον αστακό, να ξαναθυμηθούν και την ταπεινή σαρδέλα!!!

Ο κ. Πεσκιάς θεωρεί ότι η κουζίνα είναι αποτέλεσμα του τόπου, των προϊόντων και των ανθρώπων του. «Όταν με ρωτάνε, μα γιατί μαγειρεύεις καυτερά φαγητά το καλοκαίρι, τους εξηγώ ότι γιατί αυτό είναι το σωστό για τον οργανισμό: «Το καλοκαίρι καυτερά και το χειμώνα λιπαρά»!

Στην ερώτηση αν και σε ποιο βαθμό τον επηρέασε το προεκλογικό κλίμα των προηγούμενων ημερών, η απάντηση ήταν αφοπλιστική: «Μόνο στην κίνηση στους δρόμους»!

Και τί θα μαγείρευε για τον νικητή των εκλογών : Θα του την έστελνε με email. Και τι θα περιείχε η συνταγή; Την παραίνεση να σταματήσουν να γεμίζουν τα αυτοκίνητα, τους δρόμους, τα πεζοδρόμια και τους τοίχους με διαφημιστικά φυλλάδια!!!

Οσο τους ψηφοφόρους: Μία αγαπημένη του συνταγή, να γλύφεις τα δάκτυλά σου!!!

Χταπόδι με φάβα και τρούφα

Υλικά

Για τη φάβα

400γρ φάβα σαντορίνης

100γρ κρεμμύδι  κρεμμύι ολόκληρο

100γρ καρότο ολόκληρο

φύλλο δάφνης

1 σκελίδα σκόρδο

4 κουταλιές  της σούπας  λάδι τρούφας

100ml  ελαιόλαδο

Αλάτι – πιπέρι

Για το χταπόδι

1.4 πλοκάμια χταπόδι

2.50ml κόκκινο κράσι

3.1 μικρό κρεμμύδι

4.1 σκέλιδα σκόρδο

5.20ml ελαιολάδο

6.2 φύλλα δάφνης φρέσκα

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

1.5kg κρεμμυδια κομμένα σε λεπτές φέτες

2.Ηλιελαίο για το τηγάνισμα

3.Ζωμό λαχανικων

Εκτελεση

1Τηγανιζούμε τα κρεμμύδια σε φριτέζα στους 150°c μέχρι να καραμελώσουν

2.Τα τοποθετούμε σε χαρτί για να στεγνώσουν

3.Τα ενώνουμε σε ένα κατσαρόλι μέ λίγο (πολύ λίγο) ζωμό και τα βράζουμε για 2 λέπτα

Βράζουμε τη φάβα μαζί με  το  κρεμμύδι, το σκόρδο και τη δάφνη, και τη βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό.

Αφαιρούμε το κρεμμύδι και το καρότο και περνάμε τη φάβα  από ένα γρήγορο blender (thermomix)  στη πολύ υψηλή ταχύτητα για 3 λεπτά Τοποθετούμε τη φάβα σε ένα κατσαρολάκι  Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το λάδι τρούφας και  αλατοπιπερόνουμε.  Αφήνουμε τη φάβα να κρυώσει

Για το χταπόδι τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μικρό  κατσαρόλι και τα σιγοβράζουμε με το καπάκι κλειστό για περίπου 25-30 λεπτά

Σερβίρισμα

Στη μέση ενός πιάτου απλώνουμε λίγη φάβα.  Πάνω στη φάβα και στο κέντρο του πιάτου τοποθετούμε μισό   πλοκάμι χταπόδι.   Αν θέλουμε περιχύνουμε γύρω γύρω με τα ζουμιά που έχουν μείνει από το χταπόδι.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version