Ο αμερικανικός όμιλος Vice κηρύσσει πτώχευση

Ο αμερικανικός όμιλος Vice κηρύσσει πτώχευση
VICE istock

Ο όμιλος Vice με περισσότερα από 30 γραφεία στον κόσμο υποβάλλει αίτημα πτώχευσης. Αποδίδει την παραπάνω κίνηση στη συρρίκνωση της διαφημιστικής αγοράς.

Ο αμερικανικός όμιλος μέσων ενημέρωσης Vice κηρύσσει πτώχευση συνεπεία συρρίκνωσης της διαφημιστικής αγοράς, σε μία κίνηση που αναμενόταν εδώ και μερικές εβδομάδες.

Μία κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχει η επενδυτική εταιρεία Fortress Investment Group, ο βασικός πιστωτής του Vice, θα αναλάβει τον έλεγχο του ομίλου έναντι 225 εκατομμυρίων δολαρίων, εκτός αν υπάρξει υψηλότερη προσφορά από άλλες πλευρές, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα.

Ο Vice Media Group, η αξία του οποίου είχε αποτιμηθεί το 2017 στα 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια, παράγει περιεχόμενο σε 25 γλώσσες και διαθέτει περισσότερα των 30 γραφεία στον κόσμο. Ο όμιλος των μέσων ενημέρωσης, με δωρεάν πρόσβαση, στηρίζεται κυρίως στην διαφήμιση για τα έσοδά του.

Όμως, λόγω της επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών, η διαφημιστική αγορά συρρικνώνεται και κυριαρχείται από τους τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Google και το Facebook.

Ο όμιλος Vice θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του κατά την διάρκεια της διαδικασίας πτώχευσης, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 2010, το Vice εντάχθηκε, όπως το BuzzFeed και η Huffington Post, σε μία νέα γενιά αποκλειστικά διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης που φιλοδοξούσε να υποσκελίσει τα παλιά μεγάλα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα δωρεάν μέσα είναι περισσότερο εκτεθειμένα στην δυσμενή οικονομική συγκυρία, που ανάγκασε πολλά από τα ιστορικά μέσα όπως το δημόσιο ραδιοφωνικό δίκτυο NPR, η Washington Post και το CNN να προχωρήσουν σε απολύσεις.

Η BuzzFeed ανακοίνωσε στα τέλη του Απριλίου το κλείσιμο της ιστοσελίδας BuzzFeed News και την απόλυση 180 εργαζομένων.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα