Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6

Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6

Για 24 ώρες αλλάζουμε σήματα, φτιάχνουμε jingles μνήμης και συγκίνησης και τροποποιούμε το πρόγραμμά μας

Εντάσσουμε, μέσα στις εκπομπές μας αλλά και στην επικαιρότητα, μικρές στιγμές μνήμης, ανέκδοτες ηχογραφήσεις, αποκλειστικά ηχητικά αποσπάσματα, αναφορές στο κρατικό ραδιόφωνο, τους ραδιοπειρατές, τη δημοτική και την ιδιωτική ραδιοφωνία.

"Τραγούδια για το τίποτα γραμμένα" θα "παίζουν" από το πρωΐ μέχρι το βράδυ.

Στις 6πμ. ο Αλέξανδρος Κλώσσας επιλέγει να ξεκινήσει την εκπομπή του με τον παλιό μας γνώριμο, τον "Τσομπανάκο". Η ιστορία της πρώτης ραδιοφωνικής εκπομπής την παραμονή Χριστουγέννων του 1906 με το σχετικό ηχητικό ξετυλίγει το μίτο και το μύθο του Ραδιοφώνου.

7 με 11 το πρωΐ, μέσα στο βασικό κορμό των δημοσιογραφικών μας εκπομπών ( Αρβανίτης, Τζανάκης και Μελιγγώνης) βρίσκουν χώρο και χρόνο μετάδοσης προσωπικές ραδιοφωνικές ιστορίες και μικρές συνεντεύξεις με...ραδιοφωνικές "καραβάνες"!

Στις 11πμ ο Δημήτρης Σούλτας μας θυμίζει ένα απόσπασμα εκπομπής όπου ο Τζίμης Πανούσης καταγγέλει...τον ραδιοφωνικό εαυτό του στις αρχές, ως άλλος Ιούδας Ισκαριώτης!

Στις 12 το μεσημέρι και εν μέσω Novartis (!) ο Μανώλης Κοττάκης και η Βούλα Κεχαγιόγλου γυρίζουν πίσω το χρόνο κάνοντας στάση στις φωνές που τους μεγάλωσαν.

Στη 1μμ ο Κομισσάριος Δημήτρης Μανιάτης προσγειώνεται στο στούντιο του 24/7 και μεταδίδει ηχητικό απόσπασμα και κείμενο από τη θρυλική εκπομπή του Χρήστου Βακαλόπουλου "Δεσμώτες του Άγχους"στην ΕΡΑ 4.

Στις 2μμ η Γιώτα Μιχαλοπούλου μας θυμίζει τη μέρα που οι ΗΠΑ δέχθηκαν επίθεση από... Αρειανούς. 'Ήταν πριν από 80 χρόνια, στις 30 Οκτωβρίου 1938 όταν ο...διαπλανητικός πόλεμος έκανε χιλιάδες αμερικανούς να ξεχυθούν έντρομοι στους δρόμους. Οι υπόλοιποι απλώς έμειναν σπίτι τους ακούγοντας τον Orson Welles -ανήμερα του Halloween- να δραματοποιεί μοναδικά το κλασσικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του H.G.Welles "O πόλεμος των κόσμων".

Στις 3μμ η Νίκη Μπάκουλη και το contra.gr φιλοξενούν την Βάσω Μώραλη,την πρώτη γυναίκα που έκανε μεταδόσεις ποδοσφαίρου στο ελληνικό ραδιόφωνο μέσα στη δεκαετία του '80!

Στις 4μμ οι Πεζοί στον Αέρα (Λαμπρίδη-Κλεφτόγιαννη) έχουν καλεσμένους τους Human Touch.

5 με 8 το βράδυ οι μουσικές και πολιτιστικές μας εκπομπές (Μυτιληναίου, Ο. Ιωάννου) γεμίζουν με τραγούδια "από και για" το ραδιόφωνο.

ADVERTISING

SHARE: