Περούκα Gate: Απαράδεκτη η ποινική δίωξη κατά των δύο δημοσιογράφων

Περούκα Gate: Απαράδεκτη η ποινική δίωξη κατά των δύο δημοσιογράφων
Στιγμιότυπο από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων Eurokinissi

Σύμφωνα με την κατηγορία οι δημοσιογράφοι Θαν. Δημάδης και Δημ. Σουλτογιάννης είχαν χρεώσει ροφήματα στο δωμάτιο του υπογράφοντας με το όνομα του.

Απαράδεκτη κήρυξε το Μονομελές Πρωτοδικείο της ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος των δημοσιογράφων Θ. Δημάδη και Δημ. Σουλτογιάννης για την αποκαλούμενη υπόθεση “Περούκα Gate”.

Στο δικαστήριο βρέθηκε και ο Γ. Χριστοφορίδης δημοσιογράφος και μέλος της πρώην κυβερνητικής αποστολής, που παραστάθηκε ως πολιτικός ενάγων, αφού σύμφωνα με την κατηγορία οι δύο κατηγορούμενοι είχαν χρεώσει ροφήματα στο δωμάτιο του υπογράφοντας με το όνομα του.

Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση αναφορικά με δύο ενστάσεις που είχε καταθέσει η υπεράσπιση, το δικαστήριο κήρυξε απαράδεκτη την ποινική δίωξη για πλημμεληματική πλαστογραφία, δίχως να μπει στην ουσία της υπόθεσης. «Η πράξη πρέπει να έγινε κατά τη διάρκεια άσκησης της υπηρεσίας του υπαλλήλου, πράγμα που δεν ισχύει στην προκείμενη περίπτωση» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Γ. Χριστοφορίδης δήλωσε σχετικά: «Να μην έρθει αντιμέτωπος με την αλήθεια επέλεξε ο Θάνος Δημάδης, που κάθισε σήμερα στο σκαμνί του Β’ Μονομελούς, ύστερα από ποινική δίωξη που άσκησε εις βάρος του ο εισαγγελέας για πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Για την υπόθεση «perouka gate», που απασχόλησε το πανελλήνιο, όταν (Σεπτέμβριος 2016) εντοπίστηκε μαζί με τον Δημήτρη Σουλτογιάννη να παρακολουθούν με περούκες τον τότε υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά και να έχουν πλαστογραφήσει την υπογραφή μου, ως ειδικού συμβούλου της κυβέρνησης, Δημάδης και Σουλτογιάννης έκαναν σήμερα ένσταση ισχυριζόμενοι ότι το αδίκημα δεν τελέστηκε κατά την άσκηση της υπηρεσίας μου.

Επιχείρημα που προέβαλαν και κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, αλλά ο εισαγγελέας προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης. Κατά συνέπεια, το δικαστήριο δεν προχώρησε καν στην εξέταση της ουσίας της υπόθεσης, ώστε να αποδειχθεί η πλαστογραφία την οποία είδε με τα μάτια του το σύνολο της ελληνικής κοινής γνώμης (αφού η απόδειξη όπου οι δύο κατηγορούμενοι έβαλαν το όνομα μου, αριθμό δωματίου και μια δυσανάγνωστη υπογραφή έλαβε ευρύτατη δημοσιότητα), ενώ την έχει ομολογήσει και ο ένας από τους δύο σήμερα κατηγορούμενους, Δημήτρης Σουλτογιάννης, στην τηλεοπτική εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στον τηλεοπτικό σταθμό Star λίγες μέρες μετά το περιστατικό (21/9/16), λέγοντας ότι η πλαστογραφία έγινε «πάνω στη γρηγοράδα» τους.

Ο ίδιος, μάλιστα, παραδέχθηκε ότι η ομολογία του έγινε σε συνεννόηση με τον Θάνο Δημάδη. Δημάδης και Σουλτογιάννης θα ζήσουν για πάντα με τη ρετσινιά του πλαστογράφου, αφού επέλεξαν να μη δικαστούν. Μα ποιος αθώος το κάνει αυτό;

Η αλήθεια θα αποδειχθεί στα αστικά δικαστήρια, όπου έδωσα εντολή στον δικηγόρο μου, Περικλή Πασχάκη, να προσφύγει».

Η δήλωση Δημάδη

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό, στο facebook, ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης προχώρησε σε δήλωση σχετικά με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου το οποίο «κήρυξε απαράδεκτη την ποινική δίωξη για πλαστογραφία» που είχε ασκηθεί εις βάρος του ιδίου αλλά και του Δημήτρη Σουλτογιάννη μετά από μήνυση του δημοσιογράφου Γιώργου Χριστοφορίδη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κυρίου Θάνου Δημάδη:

“Εδώ και τρία χρόνια έχω δεχθεί έναν σφοδρό και ανελέητο πόλεμο από το Νίκο Παππά και τους μετακλητούς του επειδή δεν υπέκυψα στα ασύδοτα ψέματά τους που στόχο είχαν την επαγγελματική και κοινωνική καταστροφή μου.

Οι Αμερικανικές αρχές διέψευσαν τα περί δήθεν σύλληψής μου στις ΗΠΑ και προς απόδειξη αυτού είχαν μάλιστα προβεί και σε αποχαρακτηρισμό εγγράφων των αμερικανικών υπηρεσιών τα οποία κατέρριψαν μονομιάς, όπως θυμάστε, τα μυθεύματα περί δήθεν σύλληψής μου στη Νέα Υόρκη, που ο Νίκος Παππάς και οι υπάλληλοί του διακινούσαν στην Ελλάδα για εμένα. Τότε, υπέβαλα, όπως γνωρίζετε, μήνυση στον ενορχηστρωτή τους, Παππά ως οποίος για να αποφύγει την δίωξη, ζήτησε ασυλία.

Επί τρία χρόνια διασύρθηκα από τον μετακλητό του Παππά-ΧΩΝΙ κατηγορώντας με στην Ελλάδα ότι εγώ τον πλαστογράφησα στη Νέα Υόρκη. Οι Παππάς και ΧΩΝΙ γνώριζαν ότι σε ένα σοβαρό κράτος όπως η Αμερική τα μυθεύματά τους περί δήθεν πλαστογράφησης της υπογραφής τους από εμένα θα κατέρρεαν. Γι᾽αυτό επέλεξαν να μεταφέρουν και να αναπαράγουν αυτά τα ψέματά τους στην Ελλάδα.

Σήμερα όμως η ελληνική Δικαιοσύνη μίλησε, και αποφάσισε ότι η μήνυση και η ποινική δίωξη εναντίον μου με την κατηγορία της πλαστογραφίας ήταν παράνομες, κάτι που από την αρχή γνώριζε ο κ. Παππάς και ο μετακλητός αλλά σκοπός τους δεν ήταν άλλος από το διασυρμό μου. H σκευωρία τους εναντίον μου γυρίζει πλέον μπούμπερανκ στους ίδιους. Εξ αρχής είχα καταθέσει μήνυση για ψευδή καταμήνυση στον μετακλητό του κ. Παππά-XΩΝΙ ο οποίος θα κληθεί να αποδείξει τους ισχυρισμούς του και θα είναι αυτός και η συμμορία του κ. Παππά εκείνοι που από τώρα και για τα επόμενα χρόνια θα κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Δημόσια ευχαριστώ τους δικηγόρους Κωνσταντίνο Προίσκο, Φώτη Κωτσή, Πρόδρομο Αβραμίδη για την επιμελή δουλειά τους τα τρία αυτά χρόνια, τους μάρτυρες για την κούραση που υπέστησαν όλο αυτό το διάστημα παρουσιαζόμενοι κάθε φορά στα Δικαστήρια, τον μεταφραστή μας, και τη μητέρα μου για την αγέρωχη στήριξή της.

Mε αφορμή την δικαίωσή μου που συμπίπτει με την σημερινή ημέρα εορτασμού του ονόματός μου θέλω, μετά από τρία χρόνια αιματηρού αγώνα που έχω δώσει, να στείλω το μήνυμα ότι στη ζωή πρέπει κανείς να παλεύει, να μη το βάζει κάτω, να μην παραδίδεται στο ψέμα, την ιδιοτέλεια, και την σκευωρία Πρέπει να έχεις θεριό μέσα σου για να αντέξεις αυτό που πέρασα εγώ. Φαίνεται πώς έχω ένα θεριό, κι άντεξα. Υπέφερα πάρα πολύ αλλά ένα πράγμα είπα στο εαυτό μου: δεν θα λυγίσεις. Και δεν λύγισα. Πλέον ποινικά διωκόμενοι είναι η συμμορία του Παππά-ΧΩΝΙ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα