Πέθανε ο Μίνως Κυριακού. Πένθος στον ΑΝΤ1

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΣΤΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΟΝΑ "ΝΕΟΛΑΙΑ 2006 ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ"
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΣΤΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΟΝΑ "ΝΕΟΛΑΙΑ 2006 ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ" EUROKINISSI

Την τελευταία του πνοή άφησε ο ιδιοκτήτης του ΑΝΤ1. Πένθος στην "οικογένεια" του τηλεοπτικού καναλιού. Η πορεία του στον χώρο των επιχειρήσεων και των Μέσων Ενημέρωσης. Τι αναφέρουν στις επίσημες ανακοινώσεις τους ο σταθμός και το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών για τον θάνατό του. Συλλυπητήρια από την πολιτική ηγεσία

Σε ηλικία 75 ετών άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς, το απόγευμα της Κυριακής, ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και του εκδοτικού οίκου "ΔΑΦΝΗ Επικοινωνίες", Μίνως Κυριακού.

Ο Μίνως (Μηνάς) Κυριακού ήταν Έλληνας εφοπλιστής και μεγαλοεπιχειρηματίας από την Αθήνα.

Ανάμεσα στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες περιλαμβάνονται η ιδιοκτησία του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και των εκδόσεων "ΔΑΦΝΗ Επικοινωνίες". Ήταν επίσης ιδιοκτήτης του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου και πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (2004-2009).

Γεννημένος στις 31 Μαΐου του 1942, σπούδασε σε Γαλλία και Ελβετία. Ένας από τους προπαππούδες του ήταν ο Υδραίος πολιτικός Δημήτριος Βούλγαρης, που είχε διατελέσει πρωθυπουργός της χώρας, ενώ άλλος ήταν ο Αλέξανδρος Κορυζής, ο οποίος διατέλεσε επίσης πρωθυπουργός, κατά την περίοδο 1940-1941.

Ήταν γόνος οικογένειας εφοπλιστών, της οποίας η οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση ιδρύθηκε το 1852. Ο Μίνως Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της ναυτιλίας από μικρή ηλικία (17 ετών) και σε ηλικία 23 ετών ίδρυσε την Athenian Tankers Inc. Το 1976, ίδρυσε δύο εταιρείες εμπορίου πετρελαιοειδών, την Bacoil International και την Athenian Oil Trading Inc.

Ο Πρόεδρος Μίνως Κυριακού σε στιγμιότυπο απο την κοπή πίτας του Πανελληνίου,σήμερα Τετάρτη 02 Φεβρουαρίου 2009   ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ )
Ο Πρόεδρος Μίνως Κυριακού σε στιγμιότυπο απο την κοπή πίτας του Πανελληνίου,σήμερα Τετάρτη 02 Φεβρουαρίου 2009 ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ ) EUROKINISSI

Στα τέλη της δεκαετίας του '80 ο Μίνως Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των μέσων ενημέρωσης με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1 FM 97.2 (σήμερα Easy 97.2) στην Αθήνα. Το 1989, ένα έτος μετά την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού, εγκαινιάστηκε η τηλεόραση του ΑΝΤ1. Ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος ιδρύθηκε το 1999, σήμερα δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Το 1997 ανέλαβε τη διοίκηση του Πανελληνίου Γ.Σ. και συνέβαλε αποφασιστικά στην αναβίωση του διεθνούς αθλητικού μίτινγκ "Τσικλητήρια" το οποίο, το 2002, εντάχθηκε στην κατηγορία Super Grand Prix της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού.

Παλιός αθλητής του Πανελληνίου ο ίδιος, υπήρξε εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF).

Παράλληλα, ασχολήθηκε με τον πολιτισμό και η καθοριστική του πρωτοβουλία για την έλευση στην Ελλάδα της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, θεωρήθηκε τομή για τα ελληνικά πολιτιστικά δρώμενα.

Ο Πρόεδρος Μίνως Κυριακού ( δ ) με τον Υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο ( α )  σε στιγμιότυπο απο την κοπή πίτας του Πανελληνίου,σήμερα Τετάρτη 02 Φεβρουαρίου 2009   ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ )
Ο Πρόεδρος Μίνως Κυριακού ( δ ) με τον Υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο ( α ) σε στιγμιότυπο απο την κοπή πίτας του Πανελληνίου,σήμερα Τετάρτη 02 Φεβρουαρίου 2009 ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ ) EUROKINISSI

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, αναφέρεται:

"Αιφνιδίως, σήμερα στις 4μ.μ, ο Μίνως Κυριακού υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον προσωπικό του ιατρό, οι οποίες συνεχίστηκαν και κατά τη μεταφορά του, χωρίς κανένα σημείο ανάνηψης. Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, χωρίς κανένα ζωτικό σημείο, στις 5:30μ.μ. Παρά τη συνέχιση των προσπαθειών από την εξειδικευμένη ομάδα ιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, δεν κατέστη δυνατή η ανάνηψή του".

ΑΝΤ1: Σύσσωμη η οικογένεια Κυριακού αποχαιρετά τον πολυαγαπημένο μας Μίνω

"Με βαθιά συγκίνηση και θλίψη, σύσσωμη η οικογένεια Κυριακού αποχαιρετά τον πολυαγαπημένο μας Μίνω, που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, από ανακοπή καρδιάς αργά το απόγευμα", αναφέρει η ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού και συνεχίζει:

"Ο σεβασμός και η βαθιά οδύνη διακατέχουν το σύνολο των ανθρώπων που εργάζονται σε όλες τις επιχειρήσεις του Ομίλου Μίνου Κυριακού.

Ο Μίνως Κυριακού γεννήθηκε το 1942 και δραστηριοποιήθηκε με τη Ναυτιλία  και τα Μέσα Ενημέρωσης.

Στα τέλη της δεκαετίας του '80  ίδρυσε το ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1 FM 97.2.

Το 1989 εγκαινίασε τη λειτουργία της και η τηλεόραση του ΑΝΤ1".

Βούτσης: Διακεκριμένος επιχειρηματίας, με μακρά και επιτυχή δραστηριότητα

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Μίνωα Κυριακού εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε:

"Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια του Μίνωα Κυριακού, ενός διακεκριμένου επιχειρηματία με μακρά και επιτυχή δραστηριότητα, ιδιαίτερα στους τομείς των μέσων ενημέρωσης και της ναυτιλίας. Θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά και τους οικείους του".

Μητσοτάκης: Άνθρωπος με όραμα, αρχές και ιδανικά

Ο Πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απώλεια του Μίνωα Κυριακού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του Μίνωα Κυριακού.

Υπήρξε ένας άνθρωπος με όραμα, αρχές και ιδανικά. Σημάδεψε με την πορεία του την επιχειρηματική ζωή του τόπου για πολλές δεκαετίες.

Μετά από μια επιτυχημένη διαδρομή στο χώρο της ναυτιλίας, προχώρησε στην ίδρυση του τηλεοπτικού σταθμού “ANT1”, συνεισφέροντας σημαντικά στην αντικειμενική ενημέρωση, τον πλουραλισμό και την πολυφωνία.

Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια".

Στ. Θεοδωράκης: Η πλουραλιστική ενημέρωση στη χώρα του οφείλει πολλά

"Ο Μίνως Κυριακού ήταν ένας σημαντικός Έλληνας ένας δυναμικός επιχειρηματίας. Με πολλή  δουλειά, από 17 χρονών κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στη θάλασσα και αργότερα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ήταν πρωτοπόρος στην ελεύθερη ραδιοφωνία και πρωτοπόρος στην ιδιωτική τηλεόραση. Η πλουραλιστική ενημέρωση στη χώρα του οφείλει πολλά. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και τους φίλους του", αναφέρει στο μήνυμά του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

ΑΝΕΛ: Εκ των πρωτεργατών της ιδιωτικής τηλεόρασης

"Ο Μίνως Κυριακού, ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και ιδρυτής του ομώνυμου ομίλου υπήρξε από τους πρωτεργάτες που έβαλαν τα θεμέλια της ιδιωτικής ραδιοτηλεόρασης και της εγχώριας τηλεοπτικής βιομηχανίας, συμβάλλοντας στον πλουραλισμό της ενημέρωσης. Πολλοί δημοσιογράφοι, παρουσιαστές και άνθρωποι του θεάματος ξεκίνησαν την καριέρα τους στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του", αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Λεβέντης: Αφήνει σπουδαίο έργο και βαριά παρακαταθήκη

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του Μίνωα Κυριακού έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο του Μίνωα Κυριακού. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Ο εκλιπών υπήρξε σημαντική προσωπικότητα στον επιχειρηματικό τομέα και είχε πολυσχιδή δραστηριότητα. Αφήνει ένα σπουδαίο έργο και μια βαριά παρακαταθήκη στα παιδιά του, ως συνεχιστές αυτής της επιτυχημένης πορείας".

Δένδιας: Μεγάλη απώλεια για τον κόσμο της ελληνικής ναυτιλίας και των ΜΜΕ

"Η απώλεια του Μ.Κυριακού είναι μεγάλη για τον κόσμο της ελληνικής ναυτιλίας και των ΜΜΕ. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στον ΑΝΤ1", έγραψε στο Twitter ο πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας.

Τζιτζικώστας: Πρωτοπόρος, πατριώτης, χαμηλών τόνων

"Εφυγε ένας σπουδαίος άνθρωπος. Πρωτοπόρος, πατριώτης, πετυχημένος, χαμηλών τόνων, ο Μίνως Κυριακού άνοιγε πάντα δρόμους. Καλό ταξίδι πρόεδρε", έγραψε στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αβραμόπουλος: Ένας ωραίος άνθρωπος, χρήσιμος για την πατρίδα μας, μεγάλος Έλληνας

«Αποχαιρετούμε με αναγνώριση, σεβασμό και τιμή τον Μίνω Κυριακού, τον ξεχωριστό αυτόν Έλληνα, που με τις καινοτόμες ιδέες και την επιχειρηματική  του δημιουργικότητα, το ισχυρό ένστικτό του και την άδολη αγάπη του για την Ελλάδα, σφράγισε το πέρασμά του αφήνοντας ανεκτίμητης  αξίας επιχειρηματικό και εθνικό έργο», αναφέρει ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, για το θάνατο του Μίνωα Κυριακού.

«Το αποτύπωμά του», συνεχίζει, «στην ανάπτυξη της ποιοτικής ιδιωτικής  τηλεόρασης, στην προαγωγή και προβολή των εθνικών μας θεμάτων, στην αναβάθμιση της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων,την προαγωγή του αθλητισμού και την ενίσχυση της διεθνούς προβολής της Ελλάδος, θα είναι πάντα αισθητό και η κληρονομιά του  θα τον κρατάει ζωντανό με αναγνώριση και σεβασμό στην μνήμη των Ελλήνων».

«Ο Μίνως Κυριακού υπήρξε και θα μείνει στην καρδιά όλων μας ως ένας ωραίος άνθρωπος, καλός φίλος και ένας χρήσιμος για την πατρίδα μας μεγάλος Έλληνας. Στα παιδιά του και στην οικογένειά του, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και στεκόμαστε στο πλευρό τους με αγάπη και συμπαράσταση», καταλήγει ο κ. Αβραμόπουλος στη δήλωσή του.

Αντ. Σαμαράς: Σταθμός για την ενημέρωση και ψυχαγωγία η ίδρυση του ΑΝΤ1

"Δημιουργικός, δυναμικός, εξαιρετικός επιχειρηματίας και οικογενειάρχης, ο Μίνως Κυριακού έφυγε ξαφνικά από κοντά μας", δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την απώλεια του Μίνωα Κυριακού και πρόσθεσε:

"Υπήρξε πρωτοπόρος με ό,τι ασχολήθηκε, από τη ναυτιλία έως και τα ΜΜΕ, αφήνοντας σε όλα την προσωπική του σφραγίδα. Η ίδρυση, δημιουργία και λειτουργία του ΑΝΤ1 από τον Μίνωα Κυριακού υπήρξε σταθμός για την ενημέρωση και ψυχαγωγία στη χώρα μας.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση λόγω της ειλικρινούς και πολυετούς φιλίας μας εκφράζω στην οικογένειά του τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια".

SHARE: