Politico για τη θέση 107 της Ελλάδας στον Τύπο: Η διεύρυνση του χάσματος και τα “κλειστά” μάτια της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Politico για τη θέση 107 της Ελλάδας στον Τύπο: Η διεύρυνση του χάσματος και τα “κλειστά” μάτια της Ευρωπαϊκής Ένωσης
istock

Η Ελλάδα ξύνει τον πάτο της ελευθερίας του Τύπου σε Ε.Ε. και Βαλκάνια, με τη θέση 107 να κερδίζει και μία θέση στο σημερινό playbook του Politico.

Τη θέση 107, που είναι και η τελευταία μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. στον δείκτη ελευθερίας του Τύπου, της Ελλάδας στη νέα έκθεση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα σχολιάζει το σημερινό Playbook του Politico.

Η ιστοσελίδα αναφέρεται στην Ελλάδα που έρχεται “και πάλι τελευταία μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. στη σχετική κατάταξη” του World Press Freedom Index για το 2023 ανάμεσα σε 180 χώρες και περιοχές του πλανήτη, συγκρίνοντας τη χώρα μας με την Ταϊλάνδη, το Κατάρ, τη Σενεγάλη και την Αϊτή.

Στο σχετικό δημοσίευμα παρατίθενται οι λόγοι που έφεραν την Ελλάδα στη θέση 107, όπως οι υποκλοπές, οι κυβερνητκές παρεμβάσεις, οι καταχρηστικές αγωγές και η ανεπαρκής νομική προστασία των δημοσιογράφων.Το χάσμα μεταξύ της Ελλάδας και της υπόλοιπης ΕΕ έχει διευρυνθεί, ενώ τώρα βρίσκεται 23 θέσεις πίσω από τη δεύτερη χειρότερη Μάλτα, η οποία βελτίωσε τη βαθμολογία της στη φετινή κατάταξη.”

Μάλιστα, το Politico αναφέρει και ένα “θολό σημείο” σε ό,τι αφορά τη στάση της Ε.Ε., η οποία, παρά την εστίασή της σε χώρες όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία, δεν έχει λάβει παρόμοια περιοριστικά μέτρα κατά της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα