Αλλάζουν χέρια οι Financial Times

Αλλάζουν χέρια οι Financial Times

Την εφημερίδα Financial Times αποφάσισε να πουλήσει ο εκδοτικός όμιλος Pearson, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters

Ο βρετανικός εκδοτικός όμιλος Pearson αποφάσισε να πουλήσει την εφημερίδα Financial Times σε μια διεθνή εταιρία ψηφιακών μέσων ενημέρωσης, είπε σήμερα στο Reuters άτομο με γνώση της συμφωνίας.

"Η βρετανική εκδοτική επιχείρηση Pearson βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την πώληση του FT Group στη μεγαλύτερη εταιρεία του Τύπου στη Γερμανία, την Axel Springer", έγραψε σήμερα η εφημερίδα Financial Times.

Η οικονομική εφημερίδα γράφει, επικαλούμενη πολλές πηγές ενήμερες για το περιεχόμενο των συνομιλιών, πως επιβεβαιώνεται ότι η εταιρεία Άξελ Σπρίνγκερ είναι ο δυνητικός αγοραστής.

Ωστόσο, ο γερμανικός εκδοτικός όμιλος Axel Springer διέψευσε ότι έχει την πρόθεση να αγοράσει τh βρετανική εφημερίδα Financial Times.

"Ο όμιλος Άξελ Σπρίνγκερ διαψεύδει τη σεναριολογία περί εξαγοράς του ομίλου Φαϊνάνσιαλ Τάιμς", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο μεγαλύτερος εκδοτικός όμιλος της Γερμανίας, στον οποίο ανήκει μεταξύ άλλων η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Ευρώπη, η Bild.

Ο όμιλος, που έχει στην ιδιοκτησία του την εφημερίδα για περίπου 60 χρόνια, αναμένεται να ανακοινώσει τα οικονομικά του αποτελέσματα αύριο.

Η μετοχή του Pearson ενισχυόταν 1,9% μετά το τηλεγράφημα του Reuters.

SHARE:

24Media Network