Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη παντού

Η σκιά κεραιών τηλεόρασης σε ταράτσες πολυκατοικιών στην Αθήνα.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Η σκιά κεραιών τηλεόρασης σε ταράτσες πολυκατοικιών στην Αθήνα. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στοχεύει στην εξάλειψη των προβλημάτων λήψης τηλεοπτικού σήματος που αντιμετωπίζουν στις λεγόμενες "λευκές περιοχές" περίπου 500 χιλιάδες κάτοικοι

Του Χρήστου Ν.Ε. Ιερείδη

Το τέλος του τηλεοπτικού αποκλεισμού για μισό εκατομμύριο νοικοκυριά ανά το πανελλήνιο σκοπεύει να βάλει η κυβέρνηση με εφάπαξ επιδότηση έως 100 ευρώ (ανά σπιτικό) για προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού (δορυφορικό πιάτο και όπου χρειάζεται και αποκωδικοποιητή) και ελεύθερη επιλογή παρόχου περιεχομένου.

Το μέτρο με τη μορφή νομοσχεδίου από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης βρίσκεται ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής σε διαβούλευση (και θα παραμείνει έως τις 9 Μαρτίου) και ως νόμος του κράτους, ύστερα από την ψήφισή του στη Βουλή, θα βάλει τέλος σε μια χρονίζουσα κατάσταση που είχε προκαλέσει ο αλλοιωμένος χάρτης του Μετσόβειου Πολυτεχνείου από την προηγούμενη διακυβέρνηση στη σύμβαση με την Digea, περιορίζοντας τα κέντρα εκπομπής από 275 σε 156.

«Επεσήμανα τα προβλήματα που έχει η ΚΥΑ. Και δεν είναι ο χάρτης που παραδώσαμε εμείς. Είναι ένας διαφορετικός χάρτης» σημείωνε τον Δεκέμβριο του 2012 ο Αθανάσιος Κανάτας, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Πειραιά, μέλος της ομάδας επιστημόνων που σχεδίασε και δημιούργησε τον ψηφιακό χάρτη, σε συνέντευξη του στο περιοδικό Digital TV.

«Οι επιλογές των προηγούμενων Κυβερνήσεων άφησαν 500 χιλιάδες συμπολίτες μας χωρίς πρόσβαση στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία. Πλέον, κάθε πολίτης, όπου κι αν κατοικεί, αποκτά τη δυνατότητα να παρακολουθεί τηλεόραση, αποκτά πρόσβαση σε ώριμες και νέες τεχνολογίες. Επιμένουμε στην προσπάθειά μας να φέρουμε το "Αύριο, Σήμερα για Όλους"» επισημαίνει ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς.

Διαβάστε περισσότερα στο ΕΘΝΟΣ που κυκλοφορεί

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη παντού

ADVERTISING

SHARE: