Συνάντηση Καψή - εκπροσώπων εργαζομένων ΕΡΤ

Συνάντηση Καψή - εκπροσώπων εργαζομένων ΕΡΤ

Πρώτη συνάντηση Παντελή Καψή με τους εκπροσώπους εργαζομένων της ΕΡΤ - Διευκρινίσεις υπουργού Οικονομικών για την καταβολή της συνολικής αποζημίωσης στους εργαζόμενους

Ο νέος υφυπουργός - αρμόδιος για τη Ραδιοτηλεόραση, κάλεσε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ σε συνάντηση προς επίλυση των ζητημάτων που έχουν προκύψει μετά το "μαύρο" και εν όψει αναδιάρθρωσης.

Να "λυθούν οι παρεξηγήσεις" επιζητά ως πρώτο βήμα ο υφυπουργός αρμόδιος για τη δημόσια τηλεόραση και κάλεσε για μια πρώτη συνάντηση τους εργαζόμενους της ΕΡΤ στο γραφείο του. Νωρίτερα, μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή, δήλωσε πως η ΕΡΤ θα είναι στον "αέρα" μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Ο υφυπουργός κάλεσε τον εκπρόσωπο της ΠΟΣΠΕΡΤ και τους εκπρόσωπους των εργαζομένων τηλεόρασης και ραδιοφώνου. Σύμφωνα με πληροφορίες του επανέλαβε την κυβερνητική πρόθεση να επαναλειτουργήσει μεταβατικά η δημόσια τηλεόραση με 2000 εργαζομένους και εν συνεχεία θα βγει στον αέρα η νέα δημόσιο τηλεόραση με το προσωπικό που θα οριστεί και υπολογίζεται στους 1200 εργαζόμενους.  

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κάψης ήταν κατηγορηματικό ότι δεν  μπορούν να παρθούν οι πίσω οι απολύσεις, καθώς υπάρχουν δεσμεύσεις στην Τρόικα. Οι εργαζόμενοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από αυτές τι τοποθετήσεις και εξετάζουν πως θα κινηθούν νομικά γι αν προσβάλλουν τις απολύσεις τους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το πρωί της Τετάρτης, ο υφυπουργός τόνισε ότι σε αυτή τη φάση ενημερώνεται, ωστόσο θα ξεκινήσει άμεσα τις ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος, μεταξύ αυτών να συναντηθεί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Όπως είπε, υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για το μεταβατικό φορέα, ωστόσο αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες.

Διευκρινίσεις υπουργού Οικονομικών για την καταβολή της συνολικής αποζημίωσης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ

Η συνολική αποζημίωση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ θα καταβληθεί "όταν θα μπορούμε να μπούμε στην ΕΡΤ και να πάρουμε τα στοιχεία" ενημέρωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Πρόσθεσε, επίσης, πως την προηγούμενη Παρασκευή καταβλήθηκαν δύο μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου, ως πρώτη δόση της συνολικής αποζημίωσης.

Απαντώντας για τις τροπολογίες που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, είπε πως οι δύο κυβερνητικοί εταίροι προσδιόρισαν συγκεκριμένο πλαίσιο συμφωνίας, το οποίο -τηρώντας και τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις- προβλέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις τόσο για τη μεταβατική λειτουργία της ΕΡΤ, όσο και τη δημιουργία του νέου φορέα.

Συμπλήρωσε ότι ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής έχει αναλάβει την υλοποίηση αυτής της συμφωνίας, με τη βοήθεια του υπουργείου Οικονομικών ως νομικά διαδόχου της ΕΡΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το νέο κυβερνητικό σχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ

SHARE:

24Media Network