Τι βλέπουν κύκλοι του Mega πίσω απ’ την ανακοίνωση Βαρδινογιάννη

Τι βλέπουν κύκλοι του Mega πίσω απ’ την ανακοίνωση Βαρδινογιάννη
Η είσοδος των γραφείων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA eurokinissi

Πώς σχολιάζουν πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις εξελίξεις με αφορμή το δελτίο που διακινήθηκε απ' το Star

Του Χρήστου Ν.Ε. Ιερείδη

Το τελευταίο ΔΣ της Τηλέτυπος δεν έχει συνεδριάσει ως τώρα για κανένα θέμα υποστηρίζουν κύκλοι του Mega, στον απόηχο των χθεσινών εξελίξεων μετά την ανακοίνωση αποχώρησης της πλευράς Βαρδινογιάννη απ’ το Μεγάλο Κανάλι.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους η πλευρά Βαρδινογιάννη κάτι θέλει να πει αλλά το λέει με μισόλογα, ενώ αναφορικά με τα χρωστούμενα προς τους εργαζόμενους επισήμαιναν πως δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός της ανακοίνωσης του ΔΣ του Mega για την Dimera, ότι δηλαδή αυτή δεν έχει καταβάλει τίποτα απ’ αυτά που της αναλογούν, θυμίζοντας ότι με πρωτοβουλία της πλευράς Σαββίδη είχε καταβληθεί ένα μηνιάτικο (Ιούνιος ’17) και επίδομα αδείας.

Η ανακοίνωση για τις προθέσεις μιας εκ των μετόχων του Mega (Ascope Trading ltd) με 1,55% ποσοστό συμμετοχής στην Τηλέτυπος (σύμφωνα με στοιχεία κατατεθειμένα στο ΕΣΡ) περιγράφει την κατάσταση εξαιτίας της οποίας το ιστορικό κανάλι απέχει ελάχιστα από το φάσμα του «μαύρου» και τους υπαίτιους (Σταύρος Ψυχάρης, ΔΟΛ, Πήγασος, ΕΣΡ, κυβέρνηση) που το οδήγησαν ως αυτό το σημείο και κάνει σαφές ότι η εταιρεία Ascope Trading ltd, συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη, αποσύρεται, σταματώντας να μετέχει σε άλλες διαβουλεύσεις με τους πιστωτές, και ότι με άλλες εταιρείες μετόχους της μητρικής εταιρείας του Mega, εμφανίζεται διατεθειμένη να καταβάλει εξ ελευθεριότητας, όπως σημειώνεται, το ποσό που της αναλογεί βάση του μεριδίου της- ήτοι 750.000 ευρώ – για την μερική εξόφληση της μισθοδοσίας των εργαζομένων στο Mega (περίπου ένα μηνιάτικο ανα εργαζόμενο) εκφράζοντας την εκτίμηση ότι και οι άλλοι μέτοχοι θα πρέπει να πράξουν αναλόγως προς το προσωπικό του καναλιού.

Υποστηρίζεται δε στην φερόμενη ως ανακοίνωση του ΔΣ του Mega ότι η εταιρεία Alter Ego έχει ήδη καταβάλει τα ποσά που της αναλογούν κάτι που δεν έχουν κάνει- τονίζεται- οι εταιρείες Dimera και Elenovo και οι μέτοχοι των ΔΟΛ και Πήγασου.

Περίπου μια ώρα αργότερα εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση της Τηλέτυπος Α.Ε. το κείμενο της οποίας περιγράφει τις κινήσεις που έχει κάνει: αίτηση ακύρωσης στην ολομέλεια του ΣτΕ κατά της αδειοδοτικής διαδικασίας που προκήρυξε το ΕΣΡ, του αριθμού των προκηρυγμένων αδειών και του τιμήματος εκκίνησης του διαγωνισμού (35 εκατ. ευρώ) και ενημέρωση του ΕΣΡ για ό,τι προβλέπει ο νόμος 4339 στην περίπτωση διακοπής λειτουργίας καναλιού που δεν παίρνει μέρος στο διαγωνισμό αλλά και την προσφυγή στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο η οποία θα εξεταστεί στις 3 Μαρτίου μαζί με σχετικές αιτήσεις ακύρωσης και άλλων καναλιών. Με άλλα λόγια ζητείται από το ΕΣΡ ανεκτικότητα ελάχιστων 24ωρων ως την έκδοση απόφασης από το ΣτΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα