Τηλεοπτικές άδειες: Έρχεται η λίστα με τους προσωρινούς υπερθεματιστές

Το κτίριο όπου στεγάζεται το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο
Το κτίριο όπου στεγάζεται το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο EUROKINISSI

Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση της λίστας με τις τηλεοπτικές άδειες βρίσκεται το ΕΣΡ

Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων θα μάθουμε τους προσωρινούς υπερθεματιστές για τις τηλεοπτικές άδειες βρίσκεται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Στόχος είναι η χορήγηση των αδειών πριν τις 4 Μαϊου. Την Τρίτη, το Συμβούλιο έστειλε επιστολές προς τα φυσικά πρόσωπα που εμφανίζονται στα μετοχολόγια των καναλιών για να αποστείλουν υπεύθυνες δηλώσεις για το ασυμβίβαστο.

Επίσης, το ΕΣΡ ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης τα ποινικά μητρώα των μετόχων. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν στοιχεία σε όλες τις αιτήσεις, τα οποία θα μελετηθούν και στη συνέχεια η Ολομέλεια θα συνεδριάσει για να ανακοινώσει τη λίστα με τους προσωρινούς υπερθεματιστές.

Ακολουθεί το δεκαήμερο που οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν ενστάσεις έως ότου υπάρξει η τελική λίστα με τους λαμβάνοντες τηλεοπτική άδεια, οι οποίοι θα πρέπει άμεσα να καταβάλουν τα 3,5 εκατ. ευρώ από το συνολικό τίμημα των 35 εκατ. ευρώ για μία τηλεοπτική άδεια. Υπενθυμίζεται ότι οι σταθμοί που έχουν καταθέσει για να πάρουν μία άδεια είναι οι: Alpha, ANT1, STAR, ΣΚΑΪ, Epsilon και η Ελληνική Τηλεοπτική ΑΕ.

Πηγή: 

ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΣΡ, Τηλεοπτικές άδειες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στην τελική ευθεία για τις τηλεοπτικές άδειες

Αναβλήθηκε για τον Μάιο η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

ADVERTISING

SHARE: