Τηλεοπτικές άδειες: Γκρίνια καναλαρχών για το τίμημα

Τηλεοπτικές άδειες: Γκρίνια καναλαρχών για το τίμημα
Το λογότυπο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στα γραφεία στην Αθήνα, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Το ΕΣΡ έχει θέσει την τιμή εκκίνησης στα 35 εκατ. ευρώ με τους καναλάρχες να την χαρακτηρίζουν "ιδιαιτέρως υψηλή"

Αγκάθι για τους τηλεοπτικούς σταθμούς που θα διεκδικήσουν μια από τις επτά άδειες εθνικής εμβέλειας στον διαγωνισμό που θα διενεργήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης παραμένει το τίμημα εκκίνησης των 35 εκατ ευρώ για κάθε μία από αυτές.

Το θέμα έθεσαν εκ νέου στο Συμβούλιο στο πλαίσιο προδικαστικών προσφυγών τους οι Antenna, Alpha, Star και Σκάι υποστηρίζοντας ότι είναι ιδιαιτέρως υψηλό.

Το Συμβούλιο έχει δικαίωμα εκ του νόμου να απαντήσει- χωρίς όμως να είναι δεσμευτικό- εντός δέκα ημέρων. Ωστόσο κύκλοι του εποπτικού οργάνου ανέφεραν ότι για τον προσδιορισμό του τιμήματος ελήφθη υπόψη και η παραδοχή τηλεοπτικού σταθμού που είχε διεκδικήσει πέρσι τηλεριάλιτι επιβίωσης χάρη στο οποίο υπολόγιζε να είχε διαφημιστική απορρόφηση περι τα 30 εκατ. ευρώ. «Όταν με ένα προγραμμα, που θα προβαλόταν στο μισό της σεζόν, ένας σταθμός θα σημείωνε τέτοιο τζίρο, τα 35 εκατ. ευρώ του τιμήματος εκτιμήθηκε ότι δεν είναι υπερβολικό», υπογράμμιζαν οι ίδιοι κύκλοι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα