Το σεξιστικό εξώδικο του Κ. Πλεύρη στην Αναστασία Γιάμαλη και η απάντησή της

H Αναστασία Γιάμαλη
H Αναστασία Γιάμαλη FACEBOOK/NATASA GIAMALI

Άμεση ήταν η απάντηση της δημοσιογράφου του ΚΟΝΤΡΑ, η οποία δημοσίευσε ολόκληρο το εξώδικο του κ. Πλεύρη, τονίζοντας ότι έχει ήδη απαντήσει και εκείνη με εξώδικο.

Εξώδικο που βρίθει σεξιστικών διατυπώσεων έστειλε ο γνωστός για τις ακροδεξιές του θέσεις, Κωνσταντίνος Πλεύρης, προς τη δημοσιογράφο του KONTRA Channel, Αναστασία Γιάμαλη, σχετικά με αναφορές στο δελτίο του σταθμού για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο ίδιος την καλεί να τον καλέσει στη δική της εκπομπή για να παρουσιάσει τις δικές του ρατσιστικές θέσεις.

Στο εξώδικο του Κ. Πλεύρη αναφέρεται χαρακτηριστικά πως ο ίδιος βλέπει την εκπομπή της δημοσιογράφου όχι επειδή έχει "αξία", αλλά επειδή η ίδια έχει "ωραίαν εμφάνισιν".

Στη συνέχεια τονίζεται ότι "ακολουθείτε την τακτικήν της μονομερούς εκφοράς απόψεων, διότι δεν καλείτε όσους έχουν αντίθετον γνώμην. Οι συνομιληταί σας όλοι των έχουν τα ίδια φρονήματα, επομένως δεν γίνεται διάλογος, αφού απουσιάζει ο αντίλογος. Συνεπώς μεροληπτείτε πράγμα που δεν είναι ορθόν, αλλά είναι δημοκρατικόν".

Στον ίδιο τόνο, συνεχίζει γράφοντας πως "η ωραιότης σας επικαλύπτει τα προαναφερθέντα ελαττώματά σας και σας προσήκει το αρχαιοελληνικόν "έξωθεν Ελένη, έσωθεν Εκάβη". Μάλιστα όλες οι διατυπώσεις γίνονται σε γλώσσα αρχαΐζουσα.

Παρακάτω το εξώδικο που έδωσε στη δημοσιότητα η δημοσιογράφος μέσα από τα social media της.

Το σεξιστικό εξώδικο του Κ. Πλεύρη στην Αναστασία Γιάμαλη και η απάντησή της

Όπως σχολίασε στα social η δημοσιογράφος:

"Όταν ο σεξισμός «παρακολουθώ τας εκπομπάς σας όχι διότι έχουν αξίαν, αλλά διότι έχετε ωραίαν εμφάνισιν»/ «έξωθεν Ελένη, έσωθεν Εκάβη» και το mansplaining «καποιος θα σας εξηγήσει τι σημαίνει» «αγνοείτε ουσιαστικώς τας εννοίας…» συναντούν την ακροδεξιά ρητορική περί «ρατσισμού, ιθαγενείας, κιναιδισμού, παναριστερισμού» αλλά και την ανάγκη για αυτοπροβολή με επιχείρημα απολύτως τεκμηριωμένες δηλώσεις τρίτων που μετέφερα στο πλαίσιο του σχολίου μου στο δελτίο του Kontra για τον κορυφαίο Αφροέλληνα, Γιάννη Αντετοκούνμπο, τότε έχουμε ένα εξώδικο του κ. Κωνσταντίνου Πλεύρη. Απάντησα αρμοδίως με εξώδικο. Δεν θα λογοκριθούμε από κανέναν πολλώ δε μάλλον από εκείνους που έχουν κριθεί και έχουν τοποθετηθεί στο περιθώριο της κοινωνίας.

Υγ: η διεύθυνση είναι του τηλεοπτικού σταθμού*".

Η δημοσιογράφος γνωστοποίησε πως απάντησε με εξώδικο, τονίζοντας ότι "δεν θα λογοκριθούμε από κανέναν πολλώ δε μάλλον από εκείνους που έχουν κριθεί και έχουν τοποθετηθεί στο περιθώριο της κοινωνίας".

Στο εξώδικο της δημοσιογράφου, μεταξύ άλλων αναφέρεται: "Με μεγάλη μου έκπληξη έλαβα την από 22.07.2021 Εξώδικη Κλήση σας η οποία είχε ως βασικό αίτημα της να εξαναγκαστώ να σας προσκαλέσω στην εκπομπή την οποία παρουσιάζω στον τηλεοπτικό σταθμο KONTRA προκειμένου να αποκαταστήσετε δήθεν την αλήθεια. Ως καλώς γνωρίζετε όλες οι αναφορές στις οποίες προέβην την 21.07.2021 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης του κ. Αντετοκουνμπο από πολιτικά πρόσωπα ήταν απολύτως ακριβείς.

Δηλώνετε δε οτι την εκπομπή μου την παρακολουθείτε όχι διότι έχω αξία, αλλά διότι έχω ωραία εμφάνιση. Εξάλλου κατά την άποψη σας αγνοώ παντελώς έννοιες όπως ρατσιμός, ιθαγένεια, υπηκοότητα, κιναιδισμός, παναριστερισμός, και θα επιθυμούσατε να μου αναπτύξετε διεξοδικά τις δικές σας ορθέ θέσεις, εφόσον "μου επιτρέψουν" {ποιοι άραγε;} να σας προσκαλέσω στην εκπομπή που παρουσιάζω. Ωστόσο οι δικές σας θέσεις είναι γνωστές και έχουν κριθεί".

"Σας δηλώνω ότι δεν απειλούμαι, εκβιάζομαι από εξώδικες κλήσεις, προκειμένου να προσκαλώ "προσωπικότητες" στην εκπομπή που παρουσιάζω.

Σας καλώ όπως απόσχετε στο μέλλον από την παρακολούθηση της εν λόγω εκπομπής, ούτως ώστε εφεξής να προστατέψετε την υψηλή αισθητική σας στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι".

Το σεξιστικό εξώδικο του Κ. Πλεύρη στην Αναστασία Γιάμαλη και η απάντησή της

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τηλεόραση
SHARE: