Τσακνής σε ΝΔ: Η ΕΡΤ σέβεται και αξιοποιεί τα χρήματα των πολιτών

Τσακνής σε ΝΔ: Η ΕΡΤ σέβεται και αξιοποιεί τα χρήματα των πολιτών
SOOC

Απάντηση του Προέδρου της ΕΡΤ Δ. Τσακνή στη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη

"Η ΕΡΤ  σέβεται και αξιοποιεί τα χρήματα  των πολιτών", απαντά ο πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Διονύσης Τσακνής, αναφορικά με δήλωση του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

"Το μοντέλο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που επαγγέλλονται οι εμπνευστές και εκφραστές του μαύρου, δεν είναι καινούργιο. Το γνωρίσαμε στη διετία 2013-2015 ', αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η δήλωσή του

"Να θυμίσουμε κάποια γεγονότα:

- Το ανταποδοτικό τέλος (3 ευρώ ανά νοικοκυριό) θεσπίστηκε από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, προκειμένου να λειτουργήσει η Αθηνοκεντρική ΔΤ - ΝΕΡΙΤ (ένα κανάλι, ένα ραδιόφωνο).

- Η ΕΡΤ από τον Ιούνιο του 2015 λειτουργεί με όλες τις δομές της (3 τηλεοπτικούς σταθμούς και 5 ραδιοφωνικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, την ΕΡΤ WORLD, τη «Φωνή της Ελλάδας», 19 Περιφερειακούς Σταθμούς και 3 Μουσικά Σύνολα), διατηρώντας στο ίδιο ύψος το ανταποδοτικό τέλος.

- Η ΕΡΤ, είναι πλεονασματική και συνεισφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό. Μόνο για το 2016, η συνεισφορά της ανήλθε στα 71 εκατομμύρια ευρώ.

Η ΕΡΤ  σέβεται και αξιοποιεί τα χρήματα  των πολιτών.

Το μοντέλο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που επαγγέλλονται οι εμπνευστές και εκφραστές του μαύρου, δεν είναι καινούργιο. Το γνωρίσαμε στη διετία 2013-2015".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΡΤ
SHARE: