Μειωμένες οι τιμές στη Βαρβάκειο

Μειωμένες οι τιμές στη Βαρβάκειο

Μειωμένες οι τιμές σε κρέατα και θαλασσινά στη Βαρβάκειο. Πολλοί οι καταναλωτές οι οποίοι αγοράζουν για το σαρακοστιανό τραπέζι

Πολλοί ήταν οι πολίτες οι οποίοι έσπευσαν στη Βαρβάκειο αγορά το Σάββατο το πρωί, ώστε να προμηθευθούν τα θαλασσινά για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Κάποιοι πάντως αγόρασαν και κρέας.

Οι τιμές σε σχέση με πέρυσι είναι μειωμένες, σύμφωνα με τους εμπόρους, ωστόσο μεγαλύτερη πτώση τιμών φαίνεται ότι ανέμεναν πολλοί από τους καταναλωτές.

“Οι τιμές φέτος είναι κατά 10% χαμηλότερες, εκτός από το χταπόδι, η τιμή του οποίου κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι”, εξηγεί στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο πρόεδρος της Κεντρικής Ιχθυαγοράς, Σπύρος Κοράκης.

Ο ίδιος δηλώνει ευχαριστημένος με την προσέλευση του κόσμου, “που κρατάει τα έθιμα παρά τις δυσκολίες και παρά το γεγονός ότι φέτος ψωνίζει λιγότερα από ότι τις προηγούμενες χρονιές”.

Αλλά και ο πρόεδρος της Κεντρικής Κρεαταγοράς, Κλεάνθης Τσιρώνης, χαρακτηρίζει αυξημένη την κίνηση, παρόλο που οι καταναλωτές ψωνίζουν φέτος κατά 30% με 40% λιγότερα κιλά κρέατος.

“Πλέον ο κόσμος ψωνίζει ένα με δύο κιλά. Ωστόσο, χαιρόμαστε γιατί διαπιστώνουμε ότι ο κόσμος επιστρέφει έπειτα από 20 χρόνια στη Βαρβάκειο και απορρίπτει τα σούπερ μάρκετ και τα άλλα περιφερειακά καταστήματα.

Οι τιμές μας είναι στο κατώτατο δυνατό όριο, γιατί βλέπουμε την κατάσταση και συμπονάμε τον κόσμο. Ποιος άλλος θα τον συμπονέσει; Οι πολυεθνικές των σούπερ μάρκετ;”, υπογραμμίζει.

Ωστόσο, υπάρχει και η άλλη πλευρά με πολλούς αγοραστές να είναι δυσαρεστημένοι.

“Δεν είμαι πολύ ευχαριστημένη από τις τιμές. Έχω τρία παιδιά και τρία εγγόνια και τα χρήματα δεν φτάνουν για να ζήσουμε. Η ποιότητα είναι καλή, αλλά είναι δυνατόν να πληρώνουμε τις γαρίδες 13 ευρώ και τις σουπιές και τα καλαμάρια δέκα ευρώ; Είναι πολύ ακριβά”, σημειώνει ένας καταναλωτής.

“Για την παρούσα οικονομική κατάσταση οι τιμές είναι τσιμπημένες”, παραπονιέται άλλος.

Η Βαρβάκειος αγορά θα παραμείνει ανοιχτή σήμερα ως τις έξι το απόγευμα.

Την Κυριακή θα ανοίξει στις δέκα το βράδυ και θα λειτουργήσει μέχρι το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα