Τραγωδία στην Κρήτη με νεκρούς

Τραγωδία στην Κρήτη με νεκρούς
ΑΡΓΟΛΙΔΑ - ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΑΣΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ ΜΕ 31 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ. ΟΛΟΙ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ. EUROKINISSI

Τρεις άνθρωποι πέθαναν στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Κρήτης και ακόμη 14 ακόμη αγνοούνται. Συνολικά 47 άτομα πήδηξαν στη θάλασσα για να μην απελαθούν. Οι υπόλοιποι νοσηλεύονται με υποθερμία σε νοσοκομείο της περιοχής. Ματαιώθηκε το καρναβάλι στην περιοχή

Απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο λιμάνι της Σούδας, κατά τον κατάπλου του πλοίου Ionian King που ερχόταν από τη Λιβύη.

Σαράντα επτά μετανάστες, στην πλειονότητά τους από το Μπαγκλαντές, πήδηξαν από το πλοίο πριν αυτό δέσει στο λιμάνι, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τρεις να χάσουν τη ζωή τους.

Ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 6 το πρωί της Κυριακής.

Από τις έρευνες που έγιναν εντοπίστηκαν οι τρεις νεκροί.

Σώοι βρέθηκαν 28 μετανάστες σε παραλία απέναντι από το λιμάνι της Σούδας, κοντά στις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού.

Κάποιοι από τους διασωθέντες είναι με υποθερμία και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Από την καταμέτρηση που έγινε διαπιστώθηκε πως 14 άνθρωποι αγνοούνται.

Οι Αρχές πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στη στεριά και τη θάλασσα για την ανεύρεση τους, κυρίως ανοιχτά της Σούδας.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν σκάφη του Λιμενικού, καθώς και ένα περιπολικό του Λιμενικού από τη στεριά, δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο Super Puma και αλιευτικά.

Σημειώνεται ότι οι διασωθέντες δεν μιλάνε αγγλικά και δεν μπορούν να προσδιορίσουν στους λιμενικούς πού ακριβώς έπεσαν στη θάλασσα, ώστε να εστιαστούν εκεί οι έρευνες.

Επίσημη ενημέρωση από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος αναμένεται από στιγμή σε στιγμή.

Τόσο το πλοίο Ionian King, όσο και το Νήσος Ρόδος, έχουν ναυλωθεί από την πρεσβεία του Μπαγκλαντές για τη μεταφορά υπηκόων τους από τη Λιβύη.

Συνολικά, μέχρι σήμερα έχουν μεταφερθεί περίπου 2.500 άτομα με τα δύο πλοία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα