Μικροένταση στο συσσίτιο της Χρυσής Αυγής “μόνο για Έλληνες”

Μικροένταση στο συσσίτιο της Χρυσής Αυγής “μόνο για Έλληνες”
ΕΜΠΟΔΙΣΤΗΚΕ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (EUROKINISSI) Eurokinissi

Μικροένταση με περιορισμένη χρήση χημικών στο Σύνταγμα στο συσσίτιο της Χρυσής Αυγής "μόνο για Έλληνες". Η αστυνομία δεν επέτρεψε να γίνει η εκφόρτωση των τροφίμων (Vids)

Μικροένταση στο Σύνταγμα στο συσσίτιο της Χρυσής Αυγής “μόνο για Έλληνες”.

Στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ έγινε περιορισμένη χρήση χημικών καθώς όταν έφτασε το φορτηγό της Χρυσής Αυγής για να διανείμει τα τρόφιμα η αστυνομία το κινητοποίησε, παίρνοντας τα κλειδιά, εμποδίζοντας την εκφόρτωση, λέγοντας πως δεν έχει σχετική άδεια.

Έτσι, το συσσίτιο δεν πραγματοποιήθηκε και τελικά το φορτηγό έφυγε και οι χρυσαυγίτες αποχώρησαν και μετέβησαν στα παλιά γραφεία τους στην οδό Δηλιγιάννη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης είχε ανακοινώσει από χθες, Μ.Τετάρτη, ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει τα “συσσίτια μίσους, που προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη”.

Απαντώντας, η Χρυσή Αυγή χαρακτήρισε “κατάπτυστη” τη δήλωση του δημάρχου Αθηναίων, τονίζοντας ότι στην Ελλάδα “έχουμε ακόμη δημοκρατία και κανείς δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι στα μέλη του κόμματος”.

Η Τροχαία έκλεισε νωρίτερα τη Βασιλίσσης Σοφίας από Σέκερη και η Αμαλίας από Ξενοφώντος, ενώ λίγο μετά τις 8 οι δρόμοι παραδόθηκαν στην κυκλοφορία.

Σχηματίζεται δικογραφία

Η αστυνομία σχηματίζει δικογραφία για το περιστατικό, η οποία αφορά, σε προπηλακισμούς εξίβρυση και άλλα αδικήματα, από πλευράς των μελών της Χρυσής Αυγής, όταν επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις λόγω το ότι δεν υπήρχε άδεια από τον δήμο Αθηναίων, για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία η ένταση δημιουργήθηκε όταν οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν φορτηγό με τρόφιμα να προσεγγίσει την πλατεία, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ έγινε περιορισμένη χρήση χημικών, προκειμένου να τους απομακρύνουν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα