Μηχανή του Χρόνου: Η πιο τρελή γυμνή βραδιά της Αθήνας

Μηχανή του Χρόνου: Η πιο τρελή γυμνή βραδιά της Αθήνας

Στο πάρτι που διοργάνωσε ντισκοτέκ, οι νέοι σχεδόν γυμνοί, πέταγαν τούρτες ο ένας στον άλλο και έγιναν θέμα στις εφημερίδες (Pics)

Τον απολογισμό ενός ξέφρενου πάρτι που διοργανώθηκε από ντισκοτέκ της Αθήνας τον Ιούλιο του 1982, δημοσίευσε εφημερίδα της εποχής,κρίνοντας ότι ήταν τόσο έξαλλο, που αποτελούσε είδηση και για τα μέτρα της εποχής, ήταν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήταν η πιο τρελή γυμνή βραδιά της Αθήνας, καθώς οι καλεσμένοι του πάρτι, ως επί τον πλείστον νέοι, έδωσαν το παρών φορώντας μόνο προκλητικά μαγιό τους, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Αν δεν είναι ένας πιασάρικος τίτλος, η εξήγηση είναι απλή. Το 1982 τα αποκαλυπτικά μαγιό ισοδυναμούσαν με γύμνια.

«Κάτω από τους υπέρ- ήχους των συνθεσάιζερ εκατοντάδες νέοι και νέες, όλοι με μαγιό, έζησαν στιγμές τέτοιες, που μόνο στον κινηματογράφο τις έχουμε δει μέχρι σήμερα» γράφει το δημοσίευμα. Ο επιχειρηματίας της ντισκοτέκ που διοργάνωσε το πάρτι είχε παραχωρήσει στους καλεσμένους, τρεις πισίνες. Αγόρια και κορίτσια βουτούσαν όλοι μαζί, χόρευαν διασκέδαζαν και περιλούζονταν με αλκοόλ. Όποιος έκανε το λάθος να εμφανιστεί στο πάρτι ντυμένος με ρούχα, έμπαινε στο στόχαστρο τον υπόλοιπων, που τον πετούσαν χωρίς δεύτερη σκέψη μέσα στο νερό.

Μηχανή του Χρόνου: Η πιο τρελή γυμνή βραδιά της Αθήνας

Οι καλεσμένοι διασκέδασαν πολύ στο πάρτι, το οποίο όμως δεν έληξε «αναίμακτα». Οι ζημιές που άφησαν πίσω τους υπολογίστηκε ότι ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο δραχμές, (3000 ευρώ) αλλά όπως επισημαίνει ο συντάκτης του άρθρου «Τι είναι μερικά σπασμένα καθίσματα και μπουκάλια, μπροστά στη διαφήμιση; Εξ’ άλλου, η επιχείρηση ίσως να παρακίνησε τους νέους αφού εκτός από τις πισίνες, προσέφερε και τούρτες για να παίζουν». Οι ζημιές ίσως να ήταν μεγαλύτερες αν στις 2.10 δεν κατέφθαναν περιπολικά, «των οποίων τα πληρώματα διέκοψαν τη «φιέστα» και έκοψαν τη «λυπητερή» στην επιχείρηση της ντισκοτέκ για την επί δέκα λεπτών παραβίαση του ωραρίου.

Μηχανή του Χρόνου: Η πιο τρελή γυμνή βραδιά της Αθήνας

Ήταν η εποχή που το ωράριο των νυχτερινών κέντρων ήταν μέχρι τις δύο μετά τα μεσάνυχτα και αυτού του είδους η διασκέδαση δεν ήταν συνηθισμένη. Γι’ αυτό και το πάρτι έγινε θέμα στις εφημερίδες και χαρακτηρίστηκε «γλέντι μεταξύ βάκχικης γιορτής και χολλυγουντιανού πάρτι».

Διαβάστε ακόμα στη mixanitouxronou.gr:

- Οι αντισυμβατικές διαφημίσεις του Χάρρυ Κλυνν, που υποστήριζε ότι έτσι έκανε ανταρτοπόλεμο

- «Τόλμη και Γοητεία». Η σειρά των 80s που έσπασε ρεκόρ τηλεθέασης και μπήκε στο βιβλίο Γκίνες

SHARE: