Μάχη χαρακωμάτων στην Κερατέα

Μάχη χαρακωμάτων στην Κερατέα
ΝΕΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Icon

Συγκρούσεις μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και κατοίκων της Κερατέας, που προσπάθησαν να εμποδίσουν τα συνεργεία στη λ. Λαυρίου σημειώθηκαν την Πέμπτη. Χρήση δακρυγόνων από τους αστυνομικούς και πετροπόλεμος. Τα ξημερώματα, άγνωστοι άνοιξαν τάφρο. Στην κυκλοφορία και πάλι ο δρόμος (Vids+Pics)

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στη λεωφόρο Λαυρίου , όπου άγνωστοι άνοιξαν τάφρο τα ξημερώματα της Πέμπτης και τοποθέτησαν μπάζα και πέτρες.

Είχαμε αρκετούς τραυματισμούς, αλλά και λιποθυμικά επεισόδια λόγω της χρήσης χημικών και δακρυγόνων από την αστυνομία.

Οι τραυματίες των συγκρούσεων έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία και μεταξύ τους βρίσκονται και δύο αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν συνεργεία με σκαπτικά μηχανήματα, συνοδευόμενα από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και παρουσία εισαγγελέα, έφτασαν στη Λεωφόρο Λαυρίου με σκοπό να ξεκινήσουν εργασίες για την αποκατάσταση του οδοστρώματος.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΧΥΤΑ. (PHASMA / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) Phasma

Η άφιξη στων αστυνομικών δυνάμεων το μεσημέρι της Πέμπτης, σήμανε συναγερμό στην πόλη και αμέσως οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στη γέφυρα, πάνω από το σημείο του ορύγματος, και έριξαν μολότοφ, πέτρες και ξύλα.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών, πίσω από το γήπεδο της πόλης.

Λίγο αργότερα ξεκίνησαν σκληρές συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών με πέτρες, ξύλα, βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και πολλά καπνογόνα και δακρυγόνα, ενώ ελικόπτερο της ΕΛΑΣ βοηθούσε την επιχείρηση της αστυνομίας από αέρος.

Νωρίς το βράδυ της Πέμπτης, τα σκαπτικά μηχανήματα κατάφεραν να αποκαταστήσουν το οδόστρωμα, αλλά οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων συνεχίστηκαν εντός της πόλης.

ΝΕΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Icon

ΝΕΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Icon

 

Από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή βρίσκεται εισαγγελέας, με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένης Ράικου, για να εποπτεύσει την απρόσκοπτη διενέργεια των εργασιών των συνεργείων. Στην εισαγγελία παραμένουν σε ετοιμότητα άλλοι δύο εισαγγελείς, προκειμένου να παρέμβουν αν χρειαστεί.

Έσκαψαν τάφρο τα ξημερώματα

Η λεωφόρος Λαυρίου ήταν κλειστή από νωρίς τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν περίπου 200 άτομα, μετέφεραν μπάζα για τρίτη συνεχή φορά.

Οι κάτοικοι μπλόκαραν ουσιαστικά τις προσβάσεις προς το εργοτάξιο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, οι οποίες είχαν ανοίξει την Τετάρτη.

ΚΕΡΑΤΕΑ - ΚΛΕΙΣΤΗ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΛΑΥΡΕΙΟΥ, ΑΦΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΣΚΑΨΑΝ ΤΑΦΡΟ ΒΑΘΟΥΣ ΕΝΟΣ ΜΕΤΡΟΥ ΣΤΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Icon

 

Δημιούργησαν μάλιστα “οχυρωματική” τάφρο, βάθους 1,5 μέτρου, σκάβοντας το δρόμο που συναντά κάθετα τη Λεωφόρο Λαυρίου.

Η κίνηση των οχημάτων διεξαγόταν για ώρες από παρακαμπτήριους οδούς, καθώς η πρώτη, η δεύτερη και η τρίτη είσοδος της Κερατέας είχαν κλείσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα