Μπλακ άουτ στις συγκοινωνίες, χάος στους δρόμους

Μπλακ άουτ στις συγκοινωνίες, χάος στους δρόμους
ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ(PHASMA/Μ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ) Phasma

Χάος από το πρωί σε κεντρικούς δρόμους, λόγω της 24ωρης απεργίας σε ΜΜΜ και ταξί. Ενημερωθείτε για την κίνηση από τον Χάρτη του News247

Από τα ξημερώματα σήμερα Πέμπτη, στους περισσότερους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας επικράτησε κυκλοφοριακή συμφόρηση, εξαιτίας της απεργίας που έχουν κηρύξει οι  εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που διαμαρτύρονται για την εργασιακή εφεδρεία.

Από τα ξημερώματα σήμερα, Πέμπτη, στους περισσότερους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας επικράτησε κυκλοφοριακή συμφόρηση , εξαιτίας της απεργίας που έχουν κηρύξει οι  εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που διαμαρτύρονται για την εργασιακή εφεδρεία.

Δείτε την κίνηση στους δρόμους αυτή τη στιγμή στο χάρτη του NEWS 247.

Πιο συγκεκριμένα, χειρόφρενο έχουν τραβήξει όλα τα μέσα εκτός του προαστιακού, ενώ 24ωρη απεργία μέχρι τις 5 το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιούν και οι ιδιοκτήτες ταξί, που διαμαρτύρονται για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Στη 1 το μεσημέρι ξεκίνησε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Σε 24ωρη απεργία βρίσκονται οι δάσκαλοι, ενώ τρίωρες στάσεις εργασίας (11:00-14:00 και 14:00-17:00) έχουν προγραμματίσει οι καθηγητές.

Προβλήματα αναμένονται και με τις πτήσεις, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν στην παναττική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, από τις 12.30 έως τις 15.30. Λόγω της κινητοποίησης θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων.

Η υπηρεσία του NEWS 247 σας προσφέρει δωρεάν τη δυνατότητα να παρακολουθείτε ζωντανά ανά πάσα στιγμή της μέρας την κίνηση στους δρόμους της Αθήνας. Ενημερωθείτε για την κίνηση από τον Χάρτη του News247.

Πανευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

Κατά τα άλλα, σήμερα είναι “ημέρα χωρίς αυτοκίνητο” στην Ευρώπη, με περισσότερες από 2.000 μικρές και μεγάλες πόλεις, να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και δράσεις, στο πλαίσιο της τελευταίας μέρας εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2011 (16-22 Σεπτεμβρίου).

Η Αθήνα αν και “εγκλωβισμένη” στην απεργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και των ταξί, συμμετέχει και η ίδια στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία για τη βιώσιμη μετακίνηση, όχι με εορταστικές εκδηλώσεις, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, αλλά με την προώθηση θεσμικών παρεμβάσεων που αφορούν τους δύο ποδηλατικούς άξονες της πόλης και την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου.

Η Θεσσαλονίκη τιμά την ημέρα παραδίδοντας κεντρικούς δρόμους της σε πεζούς και ποδηλάτες.

Ποδηλατοδρομίες και πεζοπορίες πραγματοποιούνται, μεταξύ άλλων, στους δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κορωπίου, Ιωαννίνων, Τριπόλεως, Κιλκίς, Χανίων κ.α.

Το μήνυμα της ημέρας είναι: Η Ευρώπη σήμερα λέει «όχι» στο αυτοκίνητο και «ναι» στη βιώσιμη εναλλακτική κινητικότητα, που προσφέρουν το ποδήλατο, το περπάτημα και τα ΜΜΜ -όταν δεν απεργούν- απαιτώντας λιγότερη ρύπανση, λιγότερο θόρυβο, λιγότερη κυκλοφοριακή συμφόρηση, λιγότερα τροχαία ατυχήματα.

Η Ευρώπη σήμερα απαιτεί, καθαρότερο περιβάλλον, εξοικονόμηση φυσικών πόρων, περισσότερο δημόσιο χώρο, και μία καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πολίτες της.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, λόγω της δημοσιονομικής προσαρμογής, δε θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις, ενώ η ημέρα θα τιμηθεί με την προώθηση ουσιαστικών θεσμικών παρεμβάσεων σε νομοθετικό επίπεδο για την ενίσχυση της εναλλακτικής μετακίνησης στην πόλη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα