Να βρεθούν οι ένοχοι

Να βρεθούν οι ένοχοι
ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ MARFIN ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΟΤΑΝ ΞΕΣΠΑΣΕ ΦΩΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ PHASMA/ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΣΒΑΝΤΗΣ Phasma

Σε πανελλαδική απεργία προχωρά σήμερα η ΟΤΟΕ με αίτημα να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τον θάνατο των τριών υπαλλήλων. Ευθύνες στην αστυνομία και τις διοικήσεις των τραπεζών

Πανελλαδική απεργία πραγματοποιεί σήμερα η ΟΤΟΕ με αίτημα να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι φυσικοί αυτουργοί για τον θάνατο των τριών υπαλλήλων.

Χθες ο εκπρόσωπος της ΟΤΟΕ κ. Σταύρος Κούκος, μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ, κατήγγειλε ότι ενώ είχε προκηρυχθεί απεργία σε όλες της τράπεζες, η MARFIN, επέβαλε στους εργαζόμενους της να βρίσκονται στη θέση τους. Ο κ. Κούκος ζήτησε να τιμωρηθούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί για τα θύματα της χθεσινής επίθεσης.

Στην ανακοίνωσή της, η ΟΤΟΕ επισημαίνει ότι “το γεγονός που στέρησε τη ζωή σε τρεις συναδέλφους μας είναι η θλιβερή συνέπεια των αντιλαϊκών μέτρων που ξεσήκωσαν τη λαϊκή οργή και τη διαμαρτυρία εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων”.

Η ΟΤΟΕ επισημαίνει ότι το γεγονός έχει φυσικούς αλλά και ηθικούς αυτουργούς. “Οι αυτουργοί μακάρι να συλληφθούν και να τιμωρηθούν. Την μεγαλύτερη ευθύνη όμως έχουν οι ηθικοί αυτουργοί που δυστυχώς δεν θα τιμωρηθούν ποτέ”.

Οι ηθικοί αυτουργοί, επισημαίνει η ΟΤΟΕ, θα πρέπει να αναζητηθούν “στην ασκούμενη πολιτική, στην επιχειρησιακή στάση της αστυνομίας αλλά και στις Διοικήσεις των Τραπεζών που με την εκβιαστική τους πρακτική εμποδίζουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις και με την ανευθυνότητά τους δεν λαμβάνουν έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, για να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές των εργαζομένων και των πολιτών στα τραπεζικά καταστήματα, που αποτελούν γνώριμους και διαχρονικούς στόχους σε όλη την διαδρομή που ακολουθούν κάθε φορά οι εργατικές πορείες και οι διαδηλώσεις”.

Ευθύνες στην Πολιτεία και τους πολιτικούς επιρρίπτει η MARFIN εκφράζοντας τη θλίψη της για τη δολοφονία των τριών εργαζομένων και τονίζει ότι “από τύχη δεν είχαν συμβεί μέχρι σήμερα τέτοια τραγικά περιστατικά”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της τράπεζας:

“Στην οικογένεια της MARFIN θρηνούμε σήμερα για την δολοφονία τριών νεαρών συναδέλφων μας.

Εκφράζουμε την οργή μας κατά της πολιτείας που εγνώριζε ότι μόνο από τύχη δεν είχαν συμβεί μέχρι σήμερα τέτοια τραγικά περιστατικά. Εκφράζουμε ακόμα την οργή μας για τα ξύλινα πολιτικά λόγια και τις αντιδικίες σκοπιμότητας ορισμένων πολιτικών στη Βουλή την ώρα που οι σοροί των συναδέλφων μας δεν είχαν αποσυρθεί από το κατάστημά μας που επολιορκείτο ακόμα από τους διαδηλωτές ή και αναρχικούς.

Οι αυτουργοί μακάρι να συλληφθούν και να τιμωρηθούν.  Την μεγαλύτερη ευθύνη όμως έχουν οι ηθικοί αυτουργοί που δυστυχώς δεν θα τιμωρηθούν ποτέ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα