Νέα μείωση ενοικίου ζήτησε η κόρη του Κ. Στεφανόπουλου - Ο Δήμος απέρριψε το αίτημα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ( Κ ) ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ ( Δ ) (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ( Κ ) ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ ( Δ ) (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ) EUROKINISSI

Απορρίφθηκε αίτηση νέας μείωσης ενοικίου της κόρης του Κωστή Στεφανόπουλου κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Χίου

Το αίτημα μείωσης του ενοικίου της κόρης του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, Ειρήνης Στεφανοπούλου απασχόλησε, μεταξύ άλλων, τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Χίου.

Η Ειρήνη Στεφανόπουλου προ ενός έτους είχε ζητήσει τη μείωση ενοικίου από το Δήμο Χίου, το ακίνητο του οποίου ενοικιάζει ως επαγγελματικό χώρο στην οδό Βαλαωρίτου στην Αθήνα.

Έτσι αρχικά το μίσθωμα είχε μειωθεί από τα 1.200 ευρώ στα 900, δηλαδή πάνω από το 20% που θέτει ως όριο ο νόμος.

Αυτή η παραχώρηση από τον Δήμο Χίου φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετή, αφού με νεότερο έγγραφό της ζητάει, σύμφωνα με το politischios.gr, να μειωθεί επιπλέον το ενοίκιο στα 500 ευρώ, επικαλούμενη οικονομική δυσχέρεια.

"Το σκεπτικό του αιτήματος είναι ότι επειδή λήγει το συμβόλαιο τα τελευταία ενοίκια είθισται να είναι μειωμένα", ανέφερε ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ., Β. Μυριαγκός, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των μελών του Συμβουλίου.

Πρώτη από όλους η Κλ. Κωστάλα εκ μέρους της Λ.Α.Σ. χαρακτήρισε παράλογο το αίτημα της κόρης του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι ήδη ο Δήμος έκανε μεγάλη υποχώρηση μειώνοντας το αρχικό μίσθωμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του Δ. Τζιώτη. "Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η οικογένειά του είναι οι πρώτοι που πρέπει να δείχνουν έμπρακτα το καλό παράδειγμα και να βοηθούν το Δημόσιο", ανέφερε.

Με ομόφωνη τελικά απόφαση το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου απέρριψε το συγκεκριμένο αίτημα, ζητώντας από την Ειρήνη Στεφανοπούλου να καταβάλει το ενοίκιο έτσι όπως προβλέπει το συμφωνητικό.

SHARE:

24Media Network