Νταλάρας: “Τα’ χω ξαναπεράσει αυτά, στη χούντα”

Νταλάρας: “Τα’ χω ξαναπεράσει αυτά, στη χούντα”
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ "ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΟΙ ΦΙΛΟΙ" (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI) Eurokinissi

Διαβάστε τι είπε σε συνέντευξή του σε εφημερίδα ο Γιώργος Νταλάρας, για τις αποδοκιμασίες στο Ίλιον (Vids)

Ήρεμος και απτόητος εμφανίζεται ο Γιώργος Νταλάρας μετά τις πρόσφατες αποδοκιμασίες σε συναυλίες του στη Νίκαια και στο Ίλιον.

Μιλώντας στα “ΝΕΑ”, ο Έλληνας καλλιτέχνης δηλώνει πως έκανε το καθήκον του καθώς συνέχισε να τραγουδά όντας γιαουρτωμένος, ενώ τονίζει πως το πρόγραμμα των συναυλιών του θα συνεχισθεί κανονικά.

Αναφέρει δε πως αυτοί που του πέταξαν τα γιαούρτια στο κλειστό γυμναστήριο στο Ίλιον ήταν δύο ομάδων: ακροδεξιοί και ακροαριστεροί.

“Στη Νίκαια ήταν 6 άτομα, στην επόμενη συναυλία 9, και στο Ίλιον πολύ περισσότεροι. Αλλά ξέρετε τι γίνεται; Δεν εκφράζουν μία θέση. Οι μεν χρυσαυγίτες φωνάζουν “φύγε ρε κομμούνι, οι δε φωνάζουν “φασίστα”. Ο υπόλοιπος κόσμος όμως είναι ο κανονικός κόσμος που πάει να δει μια συναυλία”, λέει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ερωτηθείς αν φοβάται απαντά πως τα έχει ζήσει ξανά όλα αυτά, στη χούντα.

“Στην επταετία παίζαμε σε ένα κέντρο στην Παραλιακή και ήρθε η Αστυνομία να μας συλλάβει. Η ορχήστρα έφυγε και μείναμε ο Νικολόπουλος, ο Λαυράνος κι εγώ”.

Παράλληλα, αναφέρει πως δεν ήταν στις προθέσεις του να κάνει πολιτικές συναυλίες, δεν τον βοήθησε κανένα κόμμα.

“Πράξη αλληλεγγύης ήταν και το διαστρέφουν όσοι έχουν συμφέρον να το διαστρέψουν”, λέει και απαντώντας σε όσους του καταλογίζουν ότι απέκτησε περιουσία αναφέρει:

“Τους ενοχλεί δηλαδή ότι έκανα τη διαδρομή που έκανα; Που από την Κοκκινιά βρέθηκα σε μεγάλο σπίτι; Μα και οι ίδιοι την ίδια διαδρομή δεν θα ήθελαν να κάνουν; Ας μάθουν λοιπόν ότι ούτε δάνειο πήρα ποτέ και ό,τι έχω είναι δηλωμένο. Όλα στο φως”.

“Σήμερα είναι οι εποχές που έρχονται στην επιφάνεια οι τερατώδεις αδυναμίες μας και η δημοκρατία φαίνεται να έχει πάει σε άλλη γη σε άλλα μέρη. Και όσο η δημοκρατία είναι μακριά, αφήνει χώρο στον φασισμό”, συνεχίζει ενώ αναφερθείς στη σύζυγό του  Άννα Νταλάρα αναφέρει πως την αγαπά και την εκτιμά αλλά αυτό δεν σημαίνει πως την ψηφίζει κιόλας.

Σχετικά με το Μνημόνιο δηλώνει πως είναι εναντίον του. “Δεν το ζήτησα και δεν το ψήφισα. Αν με ρωτάς αν είχα δίκιο δε το ξέρω. Κάποιοι το ψήφισαν σαν αναγκαίο κακό. Καλά έκαναν; Ούτε και αυτό το ξέρω. Και φοβάμαι ότι κανείς δεν το ξέρει. Κατά τη γνώμη μου, αν ο κόσμος θέλει να λυτρωθεί, ας καλέσει τους εκπροσώπους των δύο τελευταίων κυβερνήσεων που μας οδήγησαν ως εδώ και όσους θεωρεί φταίχτες να τους στείλει στη δικαιοσύνη”, λέει χαρακτηριστικά.

“Αντί να τα βάζετε με 30 τραγούδια και να κάνετε σαματά στις συναυλίες, πηγαίνετε αλλού. Εκεί που σας προδίδουν. Και μάλιστα μπροστά στα μάτια σας”, καταλήγει.

Τα κόμματα καταδίκασαν την επίθεση

Ως απαράδεκτες χαρακτηρίζει τις αποδοκιμασίες του κόσμου προς το πρόσωπο του Γ. Νταλάρα το ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΝΔ με δήλωση του εκπροσώπου της Γ. Μιχελάκη αναφέρει ότι “καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται, όποια πρόφαση και αν χρησιμοποιείται, εναντίον όποιου και αν στρέφεται”.

Για ανόητες πρακτικές κάνει λόγο ο Συνασπισμός ενώ και ο ΛΑΟΑΣ σημειώνει πως πρόκειται “για επικίνδυνες πρακτικές τις οποίες η Δημοκρατία θα κληθεί να αντιμετωπίσει σύντομα”.

Παράλληλα, η Δημοκρατική Αριστερά σημειώνει πως η δικαιολόγηση της βίας οδηγεί στην ανοχή της ενώ για μη αποδεκτές πρακτικές κάνουν λόγο και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα