Ο επικίνδυνος δήμαρχος

Ο επικίνδυνος δήμαρχος
u?????? ??????p???????????u?????????????? ????? ?????????12 ???2011 (EUROKINISSI/???TU) Eurokinissi

Το "σωστό" είναι να πληρώνεις αδιαμαρτύρητα μισό μισθό σε διόδια (μισό από αυτό που έχει μείνει μετά τις περικοπές), ο δρόμος να είναι χάλια και οι κοινοπραξίες να αυξάνουν τις τιμές όποτε γουστάρουν

Ενόχλησε πολύ τους ιππότες του μνημονίου η κίνηση του Απόστολου Γκλέτσου να ρίξει τις μπάρες και να φτιάξει παράδρομο για τους φτωχούς κατοίκους του δήμου του.

Ήταν μεγάλη έκπληξη, ιδιαίτερα όταν οι δήμαρχοι μας έχουν συνηθίσει απλώς να συναλλάσσονται με τις κυβερνήσεις και στη συνέχεια να ετοιμάζουν τις δικαιολογίες τους για την αποτυχία τους στο δήμο.

Οι δήμαρχοι με εμπειρία στην πολιτική είναι σίγουρα καλύτεροι ηθοποιοί από τον Γκλέτσο, αλλά αυτός είναι καλύτερος δήμαρχος, έστω και αν ο τρόπος που εκφράζεται ενοχλεί αρκετούς, μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων.

Αυτό που πραγματικά πειράζει όμως τα παπαγαλάκια, είναι ότι αυτή η πρωτοβουλία, αλλά και γενικότερα το “κίνημα των διοδίων” δείχνει ότι οι άνθρωποι αυτής της χώρας, έστω και από ανάγκη, μετατρέπονται από καταναλωτές μικροαστείοι του καναπέ, σε πολίτες ενεργούς.

Αυτό είναι τρομακτικό. Βλέπεις, το “σωστό” είναι να πληρώνεις αδιαμαρτύρητα μισό μισθό σε διόδια (μισό από αυτό που έχει μείνει μετά τις περικοπές), ο δρόμος να είναι χάλια και οι κοινοπραξίες να αυξάνουν τις τιμές όποτε γουστάρουν, επειδή κάποιοι αντιπρόσωποι έρημοι και απρόσωποι, υπέγραψαν μαζί τους συμβάσεις ντροπής.

Έτσι, έχει ξεκινήσει μια οργανωμένη προπαγάνδα με υποτιμητικές εκφράσεις για όσους σηκώνουν τις μπάρες και γίνεται λόγος για “ανομία”, για “τζαμπατζήδες”, για τους δρόμους που δεν θα ολοκληρωθούν και πολλά άλλα.

Για το ότι οι κινητοποιήσεις γίνονται σε αυτοκινητόδρομους-γεφύρια της Άρτας, κουβέντα.

Για το ότι οι οδηγοί σέβονται τα διόδια της Αττικής Οδού, επειδή οι τιμές δεν αυξάνονται κάθε μήνα και ο δρόμος είναι καλός, κουβέντα.

Για την Κορίνθου-Πατρών που κανονικά θα έπρεπε να μας πληρώνουν για να την περνάμε (αν βγούμε ζωντανοί) κουβέντα.

Για τις τιμές που εν μέσω κρίσης, αυξάνονται συνεχώς, κουβέντα.

Όσο και να λοιδορηθεί αυτό το κίνημα, δεν μπορεί να νικηθεί για έναν πολύ απλό λόγο. Ο κόσμος δεν μπορεί πια να πληρώνει αυτό το διαρκώς αυξανόμενο χαράτσι. Παλιά έδινε απλώς το αντίτιμο, χωρίς πολλές φορές να ξέρει ακριβώς το ύψος του.

Δυστυχώς για τις κοινοπραξίες, αυτή η εποχή έχει περάσει. Τα συλλυπητήριά μας στους υποστηρικτές τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα