Ο εφιάλτης των σκουπιδιών επιστρέφει στην Αθήνα;

Ο εφιάλτης των σκουπιδιών επιστρέφει στην Αθήνα;

Ορατός είναι ο κίνδυνος να πνιγεί η Αθήνα και πάλι τα σκουπίδια τον Αύγουστο μετά την άκαρπη συνάντηση μεταξύ του Γ. Καμίνη και του αρμόδιου υπουργού Χ. Καστανίδη

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης αρνήθηκε να αποδεχθεί το αίτημα του Δημάρχου Αθηναίων, ο οποίος ζήτησε την ανάληψη νομοθετικής ρύθμισης για να παραμείνουν στη δουλειά τους για τρία χρόνια οι συμβασιούχοι του Δήμου, των οποίων λήγουν οι συμβάσεις.

Η εν λόγω εξέλιξη απειλεί με κατάρρευση πολλές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, όπως είναι οι υπηρεσίες καθαριότητας και πρόνοιας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου, στην καθαριότητα εργάζονται 750 συμβασιούχοι, από τους οποίους οι 120 θα πρέπει να αποχωρήσουν καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους εντός του Αυγούστου. Εντός του έτους λήγουν και οι συμβάσεις 456 συμβασιούχων που εργάζονται στις υπηρεσίες πρόνοιας. Σε αυτό θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τις καλοκαιρινές άδειες που έχουν οι μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων.

Ο κ. Καμίνης, γι΄αυτό το θέμα, είχε συνάντηση με τους βουλευτές της Α΄ Αθήνας, τους οποίους ενημέρωσε, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου, "για την αρνητική απάντηση του υπουργού σε ό,τι αφορά την πρόταση που είχε διατυπώσει για το ζήτημα των συμβασιούχων". Στόχος της συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν να πειστούν οι βουλευτές να αναλάβουν οι ίδιοι νομοθετική πρωτοβουλία για την παραμονή των συμβασιούχων στο Δήμο.

Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου επισημαίνεται ακόμη ότι "κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε η συμπαράσταση των βουλευτών της Α΄ Αθήνας στο αίτημα του Δήμου Αθηναίων για σχετική νομοθετική ρύθμιση", Κατόπιν τούτου, "η δημοτική αρχή θα ενημερώσει για το περιεχόμενο της συζήτησης καθώς και για τις επόμενες πρωτοβουλίες της, τη διαπαραταξιακή επιτροπή που έχει συσταθεί στο Δήμο για το θέμα των συμβασιούχων".

Ο κ. Καστανίδης εμφανίσθηκε απρόθυμος να προχωρήσει στην ανάληψη παρόμοιας πρωτοβουλίας, καθώς είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί κακό προηγούμενο για όλους τους δήμους της χώρας που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

SHARE: