Βεντέτα με την Telegraph

Βεντέτα με την Telegraph

Στο εδώλιο ο εκδότης και δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας Daily Telegraph. Η φωτογραφία και το δημοσίευμα που έκαναν τους Κρητικούς να τους καθίσουν στο σκαμνί

Στα δικαστήρια για να υπερασπιστούν το όνομά τους θα βρεθούν τέσσερις από τους πέντε Κρητικούς μετά από το πρωτοσέλιδο της Daily Telegraph που τους χαρακτήριζε “βαρόνους των ναρκωτικών” και “μαφιόζους των Ζωνιανών”.

Η υπόθεση, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του cretalive.gr, εκδικάζεται σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, με τον εκδότη της εφημερίδας και το διάσημο δημοσιογράφο Colin Freeman να κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος των πέντε κτηνοτρόφων από το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο.

Στην επίμαχη φωτογραφία που είχε δημοσιεύσει η βρετανική Daily Telegraph, οι πέντε κτηνοτρόφοι, ένας εκ των οποίων δεν βρίσκεται στη ζωή, υποστηρίζουν ότι έχουν καθίσει στα σκαλιά του Ηρώου, ενώ είχαν βρεθεί στην περιοχή, ως προσκεκλημένοι στο γάμο του γιου ιδιοκτήτη τυροκομείου στα Ζωνιανά.

Είχαν πέσει από τα σύννεφα όταν πληροφορήθηκαν από συγγενείς και φίλους ότι η φωτογραφία με τα πρόσωπα τους φιγουράρει σε εκτενές δυσφημιστικό δημοσίευμα για την Ελληνική Κολομβία, όπως αναφέρονται στο επίμαχο άρθρο τα Ζωνιανά.

Μετά τις αγωγές των Κρητικών, οι οποίοι διεκδικούν αποζημιώσεις για τη συκοφαντική δυσφήμιση, η εφημερίδα έχει φυσικά αντικαταστήσει στην ηλεκτρονική της έκδοση τη φωτογραφία.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα