Οι μισοί θέλουν θυσίες

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ EUROKINISSI

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δύο διαφορετικά χρονικά διαστήματα το 54,2% λέει ναι στο πακέτο στήριξης και τις θυσίες. Μία εβδομάδα πριν, το 51,3% δήλωνε ότι θα κατέβει στους δρόμους

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 5 και 7 Μαίου από την εταιρία ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" περισότεροι από τους μισούς Έλληνες δηλώνουν ότι προτιμούν να λάβει η χώρα το πρόγραμμα στήριξης από την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. ενώ το ένα τρίτο (33,2%), να μην το λάβει, ακόμη και με τον κίνδυνο χρεωκοπίας.

Το ερώτημα που τέθηκε στους 1.000 συμμετέχοντες στην έρευνα ήταν:

"Είστε υπέρ του προγράμματος ΕΕ-ΔΝΤ που αποσκοπεί στη διάσωση της χώρας ή υπέρ της απόρριψής του με κίνδυνο χρεοκοπίας;"

Σύμφωνα με την ALCO το 54.2% απάντησαν ότι είναι υπέρ του πακέτου και το 33,2% κατά, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι η χώρα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει.

Αλλη ερώτηση της δημοσκόπησης ήταν:

"Πιστεύετε ότι η οικονομική κρίση πρέπει να αντιμετωπιστεί με περισσότερες θυσίες ή με περισσότερες απεργίες και διαδηλώσεις;»

Το 51,4% απάντησε ότι η απάντηση είναι οι θυσίες και το 28% ότι η απάντηση είναι οι απεργίες και οι διαδηλώσεις.

Αντίστοιχη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας είχε πραγματοποιηθεί την περοηγούμενη εβδομάδα, με το 51,3% να έχει απαντήσει ότι θα κατέβει στους δρόμους αν ανακοινωθούν περισσότερα μέτρα λιτότητας, ενώ το 33,1% ήταν έτοιμοι να κάνουν περισσότερες θυσίες.

SHARE: