ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Οικονομίας.

Στιγμίοτυπο από εμπορικό κατάστημα στον πεζόδρομο της Ερμού

Κορκίδης: Οριακά καλύτερα από το 2017 ο τζίρος των φετινών Χριστουγέννων

ΑΓΟΡΑ

Σε άρθρο του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά κάνοντας έναν απολογισμό της πρώτης εβδομάδας εφαρμογής του εορταστικού ωραρίου των καταστημάτων.

Κόσμος στον εμπορικό πεζόδρομο της Ερμού

Ανοιχτά σήμερα Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά - Το ίδιο θα ισχύσει και τις επόμενες δύο Κυριακές, δηλαδή 23 και 30 Δεκεμβρίου.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Οι αλλαγές και οι κερδισμένοι - Ποιοί θα λάβουν μεγαλύτερο επίδομα θέρμανσης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

"Δώρα" για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες - και όχι μόνο- έρχονται με την παράταση ου εξωδικαστικού μηχανισμού για ένα χρόνο που κατατίθεται με τροπολογία μέσα στην εβδομάδα μαζί με την απόφαση για το αυξημένο επίδομα θέρμανσης.

Θεσσαλονίκη: Εργοδότης εστιατορίου και εργαζόμενοι σε μπαράζ συνεχών δικών

Θεσσαλονίκη: Εργοδότης εστιατορίου και εργαζόμενοι σε μπαράζ συνεχών δικών

Ιδιοκτήτης γνωστού εστιατορίου στη Θεσσαλονίκη και οι εργαζόμενοί του που διαμαρτύρονται για σειρά παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας θα συναντηθούν πολλές φορές στα δικαστήρια.

Το κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών

Πρωτογενές πλεόνασμα μαμούθ 7,6 δις το 11μηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου

Πρωτογενές πλεόνασμα 7,6 δισ. ευρώ έναντι στόχου για πλεόνασμα 4 δισ. ευρώ καταγράφουν τα πρώτα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου Νοεμβρίου.

Κοινωνικό μέρισμα 2018

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Ποιες αιτήσεις επανεξετάζονται -Τι θα γίνει με τους ανέργους

Οριακές απορρίψεις και άνεργοι επανεξετάζονται από σήμερα με στόχο να πάρουν κοινωνικό μέρισμα όσο το δυνατό περισσότεροι. Έως τις 21 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις, στις 28 του μηνός η τελική πληρωμή.

Τσίπρας στο Συμβούλιο ΕΕ: Προϋπολογισμός και ΚΑΠ υπέρ των πολιτών - Μην κάνουμε δώρο στην ακροδεξιά

Τσίπρας στο Συμβούλιο ΕΕ: Προϋπολογισμός και ΚΑΠ υπέρ των πολιτών - Μην κάνουμε δώρο στην ακροδεξιά

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

"Όχι" εις βάρος των πολιτών, της πολιτικής συνοχής και της ΚΑΠ η κατάρτιση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου της Ε.Ε., είπε ο Αλ. Τσίπρας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι

Ντράγκι: Τέλος και επίσημα το QE - Σταθερά τα επιτόκια ως το τέλος του καλοκαιριού

Την επίσημη ολοκλήρωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, που ξεκίνησε το 2015, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, σημειώνοντας, όμως, ότι αποτελεί πλέον μόνιμο εργαλείο της Κεντρικής Τράπεζας.

Χριστουγεννιάτικη αγορά

Χριστούγεννα 2018: Ξεκινά σήμερα το εορταστικό ωράριο - Πώς θα λειτουργούν τα καταστήματα

Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου ξεκινά το εορταστικό ωράριο για την περίοδο των Χριστουγέννων και την Πρωτοχρονιάς. Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα.

Σκιές ανθρώπων στο πλακόστρωτο από τον απογευματινό ήλιο στην πλατεία Συντάγματος

Der Standard: Η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο της βελτίωσης

"Μια 10ετία μετά οι διαμαρτυρίες παραμένουν έντονες, αλλά όχι ακραίες. Αυτό σχετίζεται μάλλον και με το γεγονός ότι η κρίση έχει ξεπεραστεί ως ένα βαθμό και στο μεταξύ οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να το νοιώθουν αυτό" γράφει η αυστριακή εφημερίδα.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος

Αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο στις αγορές - Όσα άκουσε και είπε ο Τσακαλώτος στην Νέα Υόρκη

Για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων με κοινωνική συνοχή μίλησε ο υπουργός Οικονομικών στη Νέα Υόρκη, θυμίζοντας τον καθαρό δρόμο τουλάχιστον 10 ετών στην οικονομία, που εγγυάται η λύση για την ελάφρυνση του χρέους, που δόθηκε με τη συμφωνία του περασμένου Ιουνίου.

Κόσμος στις τράπεζες

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Πρώτη εκκαθάριση τα μεσάνυχτα - Πρώτα χρήματα την Παρασκευή

Έχουν εγκριθεί 976.000 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε ποσό κοινωνικού μερίσματος συνολικού ύψους 471 εκ ευρώ (από τα 710 εκ ευρώ που θα μοιραστούν συνολικά) ενώ περίπου 300.000 αιτήσεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Φωτογραφία αρχείου

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Μέχρι την Παρασκευή τα χρήματα σε όσους υποβάλουν αίτηση ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης η πρώτη "εκκαθάριση" για το κοινωνικό μέρισμα, που θα πληρωθεί την Παρασκευή. Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί ήδη 976.000 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε ποσό συνολικού ύψους 471 εκατ. ευρώ. Τι δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 ο Γενικός Διευθυντής της Ηλεκτρικής Διακυβέρνησης της Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), Αναστάσιος Τάγαρης.

Φωτό αρχείου: Έρευνες για Panama Papers

Panama Papers: Πάνω από 4.000 οι υπεράκτιες εταιρείες που ανήκουν σε Ρώσους

Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, 4.197 υπεράκτιες εταιρείες που ανήκουν σε Ρώσους και οι οποίες προέβησαν σε οικονομικές συναλλαγές ύψους 5 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (περίπου 66 εκατομμυρίων ευρώ), εντόπισε η ρωσική επιτροπή οικονομικού ελέγχου.

Πλήθος κόσμου στον πεζόδρομο της Ερμού, Κυριακή

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Τα συνηθέστερα λάθη - Σε ποιες περιπτώσεις κάνουμε αίτηση αν απορρίφθηκε

Περίπου 25000 άνεργοι και συνταξιούχοι που εντοπίστηκαν από το σύστημα ως μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού θα πρέπει να ξανακάνουν αίτηση για κοινωνικό μέρισμα μόλις η ΗΔΙΚΑ λύσει το πρόβλημα που υπήρξε με τα στοιχεία τους.