Αδιέξοδο στις συζητήσεις για το ελληνικό χρέος βλέπει το ΜΝΙ

Αδιέξοδο στις συζητήσεις για το ελληνικό χρέος βλέπει το ΜΝΙ

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές όπως μεταδίδει το γερμανικό οικονομικό πρακτορείο Ευρωπαίοι και ΔΝΤ είναι εκ διαμέτρου σε αντίθετους δρόμους

Πλήρες αδιέξοδο στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους επικαλείται το ΜΝΙ, μεταδίδοντας πληροφορίες από ευρωπαϊκές πηγές.

Σύμφωνα με το γερμανικό οικονομικό πρακτορείο ΔΝΤ και Ευρωπαίοι εταίροι δεν συμπίπτουν σε κανένα ζήτημα σχετικά με το ελληνικό χρέος και παρά τις βεβαιότητες Σόιμπλε ότι το Ταμείο θα συμμετάσχει στο τρίτο Μνημόνιο, καταβάλλοντας και σχετική δόση πριν το τέλος του έτους σύμφωνα με το Bloomberg, πηγές του MNI αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία απόφαση για χρηματοδοτική είσοδο του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Μάλιστα κατά το ΜΝΙ, θα υπάρξει και νέα συνάντηση στην Ουάσιγκτον, ενώ το πρακτορείο σημειώνει ότι στην συνάντηση των τεσσάρων (ΔΝΤ, ΕΚΤ, Κομισιόν και ESM) που έγινε το περασμένο Σάββατο εξετάστηκαν όλα τα σενάρια για την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ έχει καταστήσει σαφές ότι θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα μόνο εφόσον υπάρξει μια γενναία αναδιάρθρωση του χρέους –κάτι που  το Βερολίνο δεν φαίνεται να είναι πρόθυμο να δεχθεί και ιδιαίτερα πριν από τις γερμανικές εκλογές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα