Κι αν έπεφτε πράγματι ένας μετεωρίτης στο Σύνταγμα;

Κι αν έπεφτε πράγματι ένας μετεωρίτης στο Σύνταγμα;

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, με μία 'διαστημική' εκδήλωση στο κέντρο της πόλης, υπογράμμισε το αυτονόητο. Ότι τα απρόοπτα δεν μπορείς ποτέ να τα περιμένεις.

Κλείνεις τα μάτια και φαντάζεσαι τι θα συνέβαινε αν έπεφτε ένας μετεωρίτης στην κεντρικότερη πλατεία της πόλης των Αθηνών με τα θραύσματά του να φτάνουν σε όλο το ιστορικό κέντρο. Εικόνες βιβλικής καταστροφής, εικόνες βγαλμένες από σκηνοθετικό μυαλό, εικόνες που έχεις συνηθίσει να χαζεύεις με ποπ κορν και αναψυκτικό στο χέρι. Για το καλό όλων ο μετεωρίτης που είχαν την ευκαιρία να δουν οι κάτοικοι της πόλης από αργά το βράδυ της Πέμπτης να δεσπόζει στη μέση της πλατείας Συντάγματος ήταν ψεύτικος, το ίδιο και οι καπνοί που έβγαιναν από τα έγκατα της γης και το απόκοσμο κόκκινο φως που τον συνόδευε.

Το εντυπωσιακό αυτό σκηνικό, το οποίο το News247.gr παρακολούθησε από κοντά το πρωί της Παρασκευής παρέα με χιλιάδες κόσμου που κοντοστεκόταν για να φωτογραφίσει, να αναρωτηθεί, να θαυμάσει, στήθηκε από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος με έναν και μόνο σκοπό. Την ευαισθητοποίηση του κοινού ανήμερα της Ημέρας Ασφάλισης σχετικά με την αναγκαιότητα της ασφάλισης των πολιτών αυτής της χώρας.

Κι ακόμα κι αν το να πέσει ένας μετεωρίτης στην πόλη μας φαντάζει δύσκολο, ακόμα κι αν αυτό είναι ένα απρόοπτο το οποίο θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα συμβεί σύντομα, υπάρχουν εκατοντάδες περιστατικά καθημερινά τα οποία βάζουν σε κίνδυνο την σωματική μας ακεραιότητα και για τα οποία οφείλουμε το λιγότερο να έχουμε προετοιμαστεί, επιλέγοντας ένα από τα δεκάδες ασφαλιστικά προγράμματα που είναι διαθέσιμα στη χώρα μας για κάθε απρόοπτο.

Αν ο μετεωρίτης σου φαίνεται κάτι αρκετά μακρινό, πώς σου φαίνεται μία πλημμύρα; Το να βλέπεις κάθε λίγους μήνες το σπίτι σου στα πρόθυρα του να πλυμμηρίσει από εκείνες τις καταιγίδες που δεν μπορούν να ανακοπούν από τις ελάχιστες υποδομές της χώρας μας και πλημμυρίζουν σπίτια, γειτονιές και ολόκληρους δήμους που δεν έχουν αντιπλημμυρικά έργα. Σου φαίνεται τόσο μακρινό το να δεις το σαλόνι σου γεμάτο νερά, το κρεβάτι σου να πλέει σε πελάγη δυστυχίας και όλα σου τα έπιπλα να καταστρέφονται από τα ορμητικά νερά; Γνωρίζεις πολύ καλά ότι τέτοιες εικόνες δεν είναι καθόλου μακρινές. Τέτοιες εικόνες από φυσικές καταστροφές ή ακόμα και πιο καθημερινές εικόνες από ασθένειες και ατυχήματα, οφείλουν να σε κινητοποιούν και να φροντίζεις νωρίτερα για να έχεις αργότερα.

Το σύνθημα της καμπάνιας, μέρος της οποία παρακολουθήσαμε ζωντανά, είναι το “Ασφαλίζω σημαίνει φροντίζω” ακριβώς γιατί το να προστατεύεις τους οικείους σου από τυχόν κινδύνους είναι ακόμα πιο σημαντικό από το να προστατεύεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Η ασφάλιση είναι φροντίδα για εσένα και τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σου απέναντι σε κάθε τι απρόοπτο μπορεί να συμβεί. Κι αυτό είναι ένα μήνυμα που οφείλει να ακουστεί απ’ άκρη εις άκρη της χώρας ακριβώς γιατί ο Έλληνας δείχνει να αδιαφορεί ή να μην θέτει αρκετά ψηλά στις προτεραιότητές του την ασφάλιση.

Elisseos Kontis/Corporate & Event Photography

 

Η ΕΑΕΕ προσπαθεί να ενισχύσει την ασφαλιστική συνείδηση στην Ελλάδα, η οποία κατέχει τα πιο χαμηλά ποσοστά συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Και βρήκε αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο να ταράξει λίγο την καθημερινότητα του Έλληνα, ρίχνοντας έναν ψεύτικο μετεωρίτη στο κέντρο της πόλης, θυμίζοντας κάτι που δεν θα έπρεπε να φεύγει ποτέ από το μυαλό μας. Ότι υπάρχουν πολλά απρόβλεπτα και αναπάντεχα που μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβούν στον καθένα από εμάς και καλό θα ήταν να μας βρει όλους προετοιμασμένους.

Το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας είναι «Εκεί που δεν το περιμένεις» ενώ η υπογραφή της είναι «Ασφαλίζω σημαίνει φροντίζω», αναδεικνύοντας την αξία της ασφάλισης. Γι’ αυτό και ο μετεωρίτης έστεκε περήφανα ανάμεσα σε σπασμένες πλάκες με μία περιοριστική ταινία για να μην πλησιάζεις πολύ κοντά στο ξένο σώμα και έναν αστροναύτη της NASA να εξερευνά τα δεδομένα του μετεωρίτη. Μπροστά σε πλήθος κόσμου που διασκέδαζε φυσικά το να βλέπει έναν μετεωρίτη στο κέντρο της πόλης αλλά παράλληλα ενημερωνόταν κιόλας για την αξία της ασφάλισης, πριν παραλάβει από την ομάδα της ΕΑΕΕ ένα συμβολικό αναμνηστικό δώρο.

Elisseos Kontis/Corporate & Event Photography

 

Κι η καμπάνια δεν σταματάει εδώ. Συνεχίζει με videos τα οποία αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο το μήνυμα ότι η ζωή μας, η περιουσία μας, το μέλλον των παιδιών μας, η δική μας ποιότητα ζωής αξίζουν πολλά και πρέπει να προστατευθούν με υπευθυνότητα. Επειδή τα απρόοπτα συμβαίνουν στη ζωή μας, επιλέγουμε να είμαστε προετοιμασμένοι, επιλέγουμε να μην αφήσουμε τίποτα στην τύχη του, επιλέγουμε να είμαστε ασφαλισμένοι.

#dentoperimeneis #mera_asfalisis

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα