Ενοικίαση κατοικίας: Σε ποιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας αυξήθηκαν περισσότερο τα ενοίκια φέτος

Ενοικίαση κατοικίας: Σε ποιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας αυξήθηκαν περισσότερο τα ενοίκια φέτος
Θεσσαλονίκη ISTOCK

Πώς διαμορφώνεται η μέση τιμή ενοικίασης κατοικίας σε Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Σέρρες, Σέρρες, Δράμα και Βέροια το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών ενοικίασης σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της αγοράς ακινήτων, με την Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Μακεδονία να σημειώνουν σημαντικές αυξήσεις κατά την διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2022 σε σχέση με αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.

Σε πολλές περιπτώσεις, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της αγοράς και μεσιτικών γραφείων, η μίσθωση μιας κατοικίας κατάλληλης για οικογένεια, κοστίζει όσο ένας μέσος μισθός της ελληνικής αγοράς αυτήν την περίοδο.

Σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν την πορεία των τιμών των ενοικίων είναι η περιορισμένη προσφορά κατοικίας που παρατηρείται εξαιτίας της περιορισμένης δραστηριότητας της οικοδομής λόγω κόστους των κατασκευαστικών υλικών, η αναβίωση της βραχυχρόνιας μίσθωσης κατοικίας, οι πληθωριστικές τάσεις των τελευταίων μηνών καθώς και η ενεργειακή κρίση που κάνει αισθητή την παρουσία της σε όλη την Ευρώπη.

Χαρακτηριστικά, στις ζώνες της Θεσσαλονίκης, δήμο, περιφερειακούς δήμους και το υπόλοιπο του νομού, σημειώθηκαν αυξήσεις της μέσης τιμής ενοικίασης κατοικίας ενώ σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας σημειώθηκαν επίσης αυξήσεις στη μέση τιμή ενοικίασης με κάποιες περιοχές ωστόσο να αποτελούν εξαίρεση.

Θεσσαλονίκη

Χαρακτηριστικά στη Θεσσαλονίκη, στο Δήμο Θεσσαλονίκης σημειώθηκε αύξηση της μέσης τιμής ενοικίασης κατοικίας το τρίτο τρίμηνο του 2022 της τάξεως του 3,70% με τη μέση τιμή να φτάνει τα 8,09 ευρώ ανά τ.μ., από 7,80 ευρώ ανά τ.μ.

Στου Περιφερειακούς δήμους σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του 2,90% καθώς η μέση τιμή έφτασε τα 6,00 ευρώ ανά τ.μ., από 5,83 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Υπόλοιπο Νομού σημειώθηκε σημαντική αύξηση της τάξεως του 12,90% με τη μέση τιμή να φτάνει τα 3,76 ευρώ ανά τ.μ., από 3,33 ευρώ ανά τ.μ.

Ενδεικτικά βρίσκουμε στο Δήμο Θεσσαλονίκης, στο κέντρο, διαμέρισμα 83 τ.μ., τρίτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, να ενοικιάζεται στα 6.87 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Νέα Παραλία, διαμέρισμα 105 τ.μ., έβδομου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 4.38 ευρώ ανά τ.μ.

Στους Περιφερειακούς δήμους, βρίσκουμε στην περιοχή Εύοσμος, διαμέρισμα 65 τ.μ., πέμπτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων να ενοικιάζεται στα 5.85 ευρώ ανά τ.μ.

Στην Καλαμαριά, διαμέρισμα 80 τ.μ., τρίτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 6.63 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Υπόλοιπο του Νομού, βρίσκουμε στην περιοχή Ασπροβάλτα, διαμέρισμα 55 τ.μ., πρώτου ορόφου, ενός υπνοδωματίου να ενοικιάζεται στα 4.55 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Λαγκαδάς, διαμέρισμα 140 τ.μ., τρίτου ορόφου, τριών υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 3.07 ευρώ ανά τ.μ.

Κατερίνη

Στην Πιερία σημειώθηκε αύξηση της μέσης τιμής ενοικίασης κατοικίας της τάξεως του 5,30% με τη μέση τιμή ενοικίασης να φτάνει τα 5,00 ευρώ ανά τ.μ., από 4,75 ευρώ ανά τ.μ.

Ενδεικτικά βρίσκουμε στην περιοχή του κέντρου της Κατερίνης, διαμέρισμα 110 τ.μ., πρώτου ορόφου, τριών υπνοδωματίων να ενοικιάζεται στα 3 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Ευαγγελικά της Κατερίνης, διαμέρισμα 140 τ.μ., τετάρτου ορόφου, τεσσάρων υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 2.5 ευρώ ανά τ.μ.

Σέρρες

Ο Νομός Σερρών αποτελεί εξαίρεση στην γενικότερη ανοδική τάση των τιμών στην Μακεδονία καθώς δεν σημειώθηκαν αλλαγές στη μέση τιμή ενοικίασης το τρίτο τρίμηνο του 2022 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.

Χαρακτηριστικά βρίσκουμε στην περιοχή του κέντρου των Σερρών, διαμέρισμα 90 τ.μ., πρώτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων να ενοικιάζεται στα 4.11 ευρώ ανά τ.μ.

Στο κέντρο, διαμέρισμα 120 τ.μ., πέμπτου ορόφου, τριών υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 3.5 ευρώ ανά τ.μ.

Σέρρες

Ο Νομός Καβάλας σημείωσε άνοδο της μέσης τιμής ενοικίασης κατοικίας της τάξεως του 4,90% με την μέση τιμή να φτάνει τα 5,83 ευρώ ανά τ.μ., από 5,56 ευρώ ανά τ.μ.

Ενδεικτικά, βρίσκουμε στην περιοχή Αγ. Ιωάννης στη Καβάλα, διαμέρισμα 120 τ.μ., δευτέρου ορόφου, τριών υπνοδωματίων να ενοικιάζεται στα 3.33 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή του κέντρου, διαμέρισμα 45 τ.μ., πρώτου ορόφου, ενός υπνοδωματίου, ενοικιάζεται στα 11.11 ευρώ ανά τ.μ.

Δράμα

Ο Νομός Δράμας σημείωσε σημαντική άνοδο της μέσης τιμής ενοικίασης της τάξεως του 13,60% με τη μέση τιμή ενοικίασης να φτάνει τα 4,60 ευρώ ανά τ.μ., από 4,05 ευρώ ανά τ.μ., το 2021.

Ενδεικτικά βρίσκουμε στην περιοχή του κέντρου, διαμέρισμα 98 τ.μ., τρίτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων να ενοικιάζεται στα 3.57 ευρώ ανά τ.μ.

Στο κέντρο της Δράμας, διαμέρισμα 85 τ.μ., τετάρτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 4 ευρώ ανά τ.μ.

Βέροια

Ο Νομός Ημαθίας σημείωσε άνοδο της μέσης τιμής ενοικίασης της τάξεως του 7,60% με τη μέση τιμή ενοικίασης να φτάνει τα 4.40 ευρώ ανά τ.μ., από 4.09 ευρώ ανά τ.μ., το 2021.

Ενδεικτικά βρίσκουμε στην περιοχή του κέντρου της Βέροιας, διαμέρισμα 50 τ.μ., τρίτου ορόφου, ενός υπνοδωματίου να ενοικιάζεται στα 5 ευρώ ανά τ.μ.

Στο κέντρο, διαμέρισμα 90 τ.μ., τρίτου ορόφου, τριών υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 2.78 ευρώ ανά τ.μ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα