Γεωργιάκος (Intrum Hellas REO Solutions): Αυξάνεται το ενδιαφέρον για οικιστικά ακίνητα

Γεωργιάκος (Intrum Hellas REO Solutions): Αυξάνεται το ενδιαφέρον για οικιστικά ακίνητα
Ακίνητα στην Αθήνα sooc

Από πλευράς των επενδυτών καταγράφεται εσχάτως αυξημένο ενδιαφέρον να αποκτήσουν ακίνητα μέσω πλειστηριασμών και αναμένεται η τάση αυτή να ενισχυθεί, σημείωσε ο κ. Γεωργιάκος

Αυξανόμενο ενδιαφέρον για οικιστικά ακίνητα – διαμερίσματα, μονοκατοικίες, εξοχικές κατοικίες – όπως και για logistics και ξενοδοχεία, αναμένεται το επόμενο διάστημα, εκτίμησε ο Κωνσταντίνος Γεωργιάκος, General Manager της Intrum Hellas REO Solutions, στο διεθνές συνέδριο Global NPL της Smith Novak που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή παραγόντων της αγοράς ακινήτων από όλo τον κόσμο.

Ο κ. Γεωργιάκος επισήμανε ότι σε ένα περιβάλλον πληθωρισμού και ανησυχίας για τις επιπτώσεις του πολέμου της Ουκρανίας και την ενεργειακή κρίση, η πορεία της αγοράς ακινήτων θα εξαρτηθεί από τους παράγοντες αυτούς. «Το γεωπολιτικό περιβάλλον δημιουργεί μεγάλες προκλήσεις και οι πιο ανθεκτικοί παίκτες της αγοράς θα είναι όσοι είναι καλύτερα προετοιμασμένοι», είπε χαρακτηριστικά.

Από πλευράς των επενδυτών καταγράφεται εσχάτως αυξημένο ενδιαφέρον να αποκτήσουν ακίνητα μέσω πλειστηριασμών και αναμένεται η τάση αυτή να ενισχυθεί, σημείωσε ο κ. Γεωργιάκος και τόνισε ότι «οι εταιρείες διαχείρισης ακινήτων που προέρχονται από servicers, όπως εμείς στην Ιntrum REO Solutions, μπορούμε να ανταποκριθούμε στη ζήτηση καθώς διαχειριζόμαστε ευρεία δεξαμενή ακινήτων, όλων των κατηγοριών».

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση της αγοράς, ο κ. Γεωργιάκος σημείωσε ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν τους πόρους και τη διάθεση να παράσχουν σε υγιείς δανειολήπτες χρηματοδότηση, με διάφορες μορφές, για παράδειγμα, μέσω στεγαστικών δανείων ή με προσυμφωνημένη χρηματοδότηση σε δυνητικούς επενδυτές. Χρηματοδότηση παρέχεται και από διεθνείς τράπεζες που εισέρχονται σταδιακά στην εγχώρια αγορά. Ο επικεφαλής της Intrum Hellas REO Solutions ανέφερε ότι στην ελληνική αγορά αποτυπώνεται μια τάση αποκλιμάκωσης των τιμών στις συναλλαγές του τελευταίου εξαμήνου, με μόνη εξαίρεση τη δευτερογενή αγορά σε συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών.

«Η εγχώρια αγορά διαχείρισης απαιτήσεων και ακινήτων αποτελεί πλέον ένα σύγχρονο οικοσύστημα, με εξειδίκευση, στελεχιακό δυναμικό υψηλής ποιότητας, τεχνογνωσία και δίκτυο που καλύπτει όλη την επικράτεια», είπε ο κ. Γεωργιάκος και εκτίμησε ότι από τους servicers ανταγωνιστικό πλεονέκτημα θα έχουν όσοι είναι ενεργοί στην αγορά, οι οποίοι και θα μπορούν να τιμολογήσουν σωστά τις συναλλαγές που πραγματοποιούν.

Μετά από δύο χρόνια πλήρους λειτουργίας στην ελληνική αγορά, η Intrum Hellas REO Solutions έχει αυτή τη στιγμή υπό διαχείριση περίπου 8 χιλιάδες ακίνητα, αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ, τα οποία αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά τα επόμενα χρόνια.

Για την καλύτερη αξιοποίηση των ακινήτων, η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών, συνεργάζεται με επενδυτές και επενδύει στην δική της πλατφόρμα διαχείρισης Property Base και σε custom – made prop – tech εργαλεία, ενώ εντός του Οκτωβρίου θα λανσάρει και το δικό της web site.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα