Η μεταμόρφωση της Θεσσαλονίκης αυξάνει τις αξίες και τα ενοίκια των κατοικιών στην πόλη

Η μεταμόρφωση της Θεσσαλονίκης αυξάνει τις αξίες και τα ενοίκια των κατοικιών στην πόλη
Ακίνητα στη Θεσσαλονίκη Eurokinissi

Η έλλειψη προσφοράς κατοικίας σε συνδυασμό με τη μεγάλη ζήτηση κατοικίας στη Θεσσαλονίκη μειώνει τις επιλογές των υποψηφίων ενοικιαστών το οποίο οδηγεί τις τιμές στα ύψη.

Μια από τις περιοχές που ηγείται στις αυξήσεις των τιμών ενοικίων στη χώρα για το πρώτο τρίμηνο του 2022 σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς είναι η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης με το υπόλοιπο του νομού αλλά και τους περιφερειακούς δήμους της πόλης να καταγράφουν σημαντική αύξηση στις τιμές των ενοικίων της τάξεως έως και 15%.

Παράγοντες όπως η έλλειψη προσφοράς κατοικίας σε συνδυασμό με τη μεγάλη ζήτηση κατοικίας στη Θεσσαλονίκη μειώνει τις επιλογές των υποψηφίων ενοικιαστών το οποίο οδηγεί τις τιμές στα ύψη.

Η αναβίωση της τουριστικής κίνησης η οποία ώθησε πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων να προτιμήσουν τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας ενοικίασης περιορίζει ακόμα περισσότερο τις επιλογές ενοικίασης κατοικίας.

Σημαντικό παράγοντα της ανόδου των τιμών των ενοικίων σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης αποτελούν και τα έργα που λαμβάνουν χώρα στη πόλη όπως η δημιουργία του μετρό της πόλης το οποίο έρχεται να ανεβάσει τις τιμές των ενοικίων και αξιών ακινήτων σε σημαντικό βαθμό στις περιοχές τις οποίες επηρεάζει αλλά και ευρύτερα.

Επίσης αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός της μετατροπής της Θεσσαλονίκης σε εμπορικό κόμβο των Βαλκανίων λόγω της στρατηγικής της θέσης στην ευρύτερη περιοχή το οποίο με τη σειρά του προσελκύει επενδυτές τόσο από το εξωτερικό όσο και το εσωτερικό δίνοντας μια σημαντική ώθηση στις αξίες και τιμές των ακινήτων είτε για αγορά είτε για ενοικίαση.

Το κέντρο της πόλης είναι ωστόσο η περιοχή όπου καταγράφονται τα υψηλότερα ενοίκια το πρώτο τρίμηνο του 2022 σε ότι αφορά την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης το οποίο θεωρείται εύλογο, με τις περιοχές της Πυλαίας, της Ανάληψης -Μπότσαρη – Νέα Παραλία, της Άνω Πόλης να ακολουθούν αλλά και τις περιοχές Βούλγαρη – Ντεπώ – Μαρτίου και Βαρδάρης – Λαχανόκηποι.

Συγκεκριμένα οι ακριβότερες περιοχές για ενοικίαση κατοικίας είναι το κέντρο της Θεσσαλονίκης με μέση τιμή ενοικίασης τα 8,0 ευρώ ανά τ.μ., η Πυλαία με 7,6 ευρώ ανά τ.μ., η περιοχή Ανάληψη – Μπότσαρη – Νέα Παραλία με 7,4 ευρώ ανά τ.μ., η Άνω Πόλη με 7,2 ευρώ ανά τ.μ., η περιοχή Βούλγαρη – Ντεπώ – Μαρτίου με 7,2 ευρώ ανά τ.μ., και η περιοχή Βαρδάρης – Λαχανόκηποι με 7,1 ευρώ ανά τ.μ.

Ενδεικτικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή Αγία Σοφία, διαμέρισμα 90 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, τετάρτου ορόφου, ενοικιάζεται στα 6 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Πυλαία, διαμέρισμα 70 τ.μ., ισόγειο, δύο υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 6 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Ανάληψη – Μπότσαρη – Νέα Παραλία, διαμέρισμα 80 τ.μ., πρώτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων ενοικιάζεται στα 8 ευρώ ανά τ.μ.

Στην Άνω Πόλη, διαμέρισμα 90 τ.μ., πρώτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 5 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Βούλγαρη – Ντεπώ – Μαρτίου, διαμέρισμα 85 τ.μ., δευτέρου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 9 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Βαρδάρης – Λαχανόκηποι, διαμέρισμα 60 τ.μ., πρώτο ορόφου, ενός υπνοδωματίου, ενοικιάζεται στα 8 ευρώ ανά τ.μ.

Ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι περιπτώσεις των περιοχών στις οποίες κατεγράφησαν πιο οικονομικές και προσιτές τιμές για ενοικίαση κατοικίας όπως είναι οι περιοχές, Χορτιάτης με μέση τιμή ενοικίασης τα 4,0 ευρώ ανά τ.μ., η περιοχή Ωραιόκαστρο με 4,4 ευρώ ανά τ.μ., η περιοχή Μίκρα με 4,5 ευρώ ανά τ.μ., η περιοχή Ελευθέριο – Κορδελιό με 4,8 ευρώ ανά τ.μ., η Πολίχνη με 5,0 ευρώ ανά τ.μ., και οι Συκιές με 5,1 ευρώ ανά τ.μ.

Ενδεικτικά στην περιοχή Χορτιάτης, διαμέρισμα 92 τ.μ., δευτέρου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 4 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Ωραιόκαστρο, μεζονέτα 120 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 5 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Μίκρα, διαμέρισμα, 110 τ.μ., δευτέρου ορόφου, τριών υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 5 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Ελευθέριο – Κορδελιό, διαμέρισμα 85 τ.μ., τρίτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 5 ευρώ ανά τ.μ.

Στην Πολίχνη, διαμέρισμα 80 τ.μ., πρώτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 5 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Συκιές, διαμέρισμα 55 τ.μ., ισογείου, δύο υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 6 ευρώ ανά τ.μ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version