Πού κινούνται οι τιμές κατοικιών στις τουριστικές περιοχές της Ελλάδας το 2022

Πού κινούνται οι τιμές κατοικιών στις τουριστικές περιοχές της Ελλάδας το 2022
Νησί Alexandros Michailidis / SOOC

Υπερδιπλάσια η ζήτηση αγοράς κατοικίας φέτος σε σχέση με προηγούμενα έτη. Ποιο νησί βρίσκεται στην πρώτη θέση στις ζητούμενες τιμές πώλησης κατοικίας. Τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η αναβίωση του τουρισμού στη χώρα, κάτι το οποίο ήταν αναμενόμενο για το 2022, φέρνει μαζί του όπως δείχνουν τα στοιχεία της αγοράς και τονίζουν οι ειδήμονες της αγοράς ακινήτων, αύξηση της ζήτησης για αγορά κατοικίας το οποίο με τη σειρά ωθεί τις τιμές της αγοράς ακινήτων προς τα πάνω.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς, παρατηρείται φέτος αύξηση της ζήτησης κατοικίας τόσο εγχώρια όσο και διεθνής, για το 2022 η οποία φαίνεται να είναι ιδιαίτερα έντονη στις τουριστικές περιοχές της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση που κάνει αισθητή την παρουσία της, η ζήτηση αγοράς κατοικίας σε μερικές περιοχές είναι υπερδιπλάσια σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

Σε ότι αφορά τα νησιά της χώρας για το πρώτο τετράμηνο του 2022, το νησί της Μυκόνου καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις ζητούμενες τιμές πώλησης κατοικίας οι οποίες βρίσκονται στα 5.714 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ακολουθεί το εξίσου δημοφιλές νησί της Σαντορίνης στο οποίο η μέση τιμή πώλησης κατοικίας το πρώτο τετράμηνο του 2022 βρίσκεται στα 3.333 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Η Πάρος στην οποία η μέση τιμή πώλησης κατοικίας φτάνει τα 3.214 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο βρίσκεται στην επόμενη θέση ενώ ακολουθεί η Νάξος με μέση τιμή πώλησης κατοικίας στα 2.262 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στο Ιόνιο Πέλαγος στο νησί της Κέρκυρας η μέση τιμή πώλησης το πρώτο τετράμηνο του 2022 διαμορφώθηκε στα 1.700 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ενώ στη Ζάκυνθο η μέση τιμή πώλησης έφτασε τα 1.685 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ακολουθεί το νησί της Ρόδου στο οποίο η μέση τιμή πώλησης το πρώτο τετράμηνο του 2022 έφτασε τα 1.544 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στο νησί της Κρήτης, το οποίο αποτελεί πάντα μια ειδική περίπτωση λόγω της έκτασης και της ροής των τουριστών που δέχεται, η υψηλότερη μέση ζητούμενη τιμή πώλησης κατοικίας στο νησί σημειώνεται στην Περιφέρεια Χανίων και στην Περιφέρεια Λασιθίου ενώ οι χαμηλότερη στην Περιφέρεια Ρεθύμνου και στην Περιφέρεια Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα στην Π. Χανίων η μέση τιμή πώλησης βρίσκεται στα 1.825 ευρώ ανά τ.μ., ενώ στην Περιφέρεια Λασιθίου βρίσκεται στα 1.716 ευρώ ανά τ.μ.

Στην Π. Ρεθύμνου η μέση τιμή πώλησης βρίσκεται στα 1.538 ευρώ ανά τ.μ., ενώ στην Π. Ηρακλείου βρίσκεται στα 1.333 ευρώ ανά τ.μ.

Σε ότι αφορά τους τουριστικούς προορισμούς που βρίσκονται στην Ηπειρωτική Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία, η μέση τιμή πώλησης κατοικίας στη Χαλκιδική βρίσκεται στα 1.800 ευρώ ανά τ.μ.

Στην Καλαμάτα η τιμή πώλησης αγγίζει τα 1.500 ευρώ ανά τ.μ., ενώ στο Ναύπλιο η μέση τιμή πώλησης βρίσκεται στα επίσης στα 1.500 ευρώ ανά τ.μ.

Επίσης στην Καλαμπάκα η μέση τιμή πώλησης κατοικίας βρίσκεται στα 947 ευρώ ανά τ.μ.

Ενδεικτικά στη Μύκονο, στην περιοχή Ελιά, βρίσκουμε μονοκατοικία 275 τ.μ., πέντε υπνοδωματίων, να πωλείται στα 3.273 ευρώ.

Στη Σαντορίνη, μονοκατοικία 228 τ.μ., πέντε υπνοδωματίων, πωλείται στα 2.105 ευρώ ανά τ.μ.

Στην Πάρο, στην περιοχή Γλύφα, διαμέρισμα 57 τ.μ., ενός υπνοδωματίου, ισογείου, πωλείται στα 5.439 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Νάξο, διαμέρισμα 160 τ.μ., τεσσάρων υπνοδωματίων, ισογείου, πωλείται στα 2.000 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Κέρκυρα, μονοκατοικία 132 τ.μ., τεσσάρων υπνοδωματίων, πωλείται στα 1.894 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Ζάκυνθο, μεζονέτα 120 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, πωλείται στα 2.417 ευρώ ανά τ.μ.

Στην Πόλη της Ρόδου, διαμέρισμα 72 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, πωλείται στα 3.750 ευρώ ανά τ.μ.

Σε ότι αφορά το νησί της Κρήτης, στα Χανιά, διαμέρισμα 103 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, δευτέρου ορόφου, πωλείται στα 1.553 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Λασίθι, στον Άγιο Νικόλαο, μονοκατοικία 300 τ.μ., τεσσάρων υπνοδωματίων, πωλείται στα 3.167 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Ρέθυμνο, διαμέρισμα 139 τ.μ., πρώτου ορόφου, τεσσάρων υπνοδωματίων, πωλείται στα 1.151 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Ηράκλειο, διαμέρισμα 103 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, πρώτου ορόφου, πωλείται στα 1.359 ευρώ ανά τ.μ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα