Αλεξιάδης για άδειες: ‘Δώρο’ για τα δημόσια έσοδα τα 250 εκ. ευρώ

Αλεξιάδης για άδειες: ‘Δώρο’ για τα δημόσια έσοδα τα 250 εκ. ευρώ
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ . (Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Κατρούγκαλος: δώσαμε άδειες μετά από 14 διαδοχικές κυβερνήσεις, Κακλαμάνης: δεν τέλειωσε η διαπλοκή σε μια νύχτα

Στη Βουλή μεταφέρθηκε ο απόηχος της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες με τα στελέχη της κυβέρνησης να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το εντυπωσιακό τίμημα και την επιτυχία της διαδικασίας και την αξιωματική αντιπολίτευση να επισημαίνει ότι δεν νικήθηκε ακόμη η διαπλοκή.

«Κανένας δεν περίμενε το δώρο των 240 εκ. ευρώ που προέκυψε από το διαγωνισμό» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου μη κρύβοντας την ικανοποίησή του για τα έσοδα που θα εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία από την επιτυχημένη δημοπρασία. Υπογράμμισε, μάλιστα ότι αυτή η απροσδόκητη αύξηση δημόσιων εσόδων επιτρέπει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να σχεδιάσει και να διαχειριστεί καλύτερα τα δημοσιονομικά.

Θα ήθελα να διορθώσω τα μαθηματικά του κ. Πρετεντέρη και να πω ότι 14 διαδοχικές κυβερνήσεις πέρασαν, αλλά δεν μπόρεσαν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα με τις τηλεοπτικές άδειες. Έγινε, όμως, από αυτή την κυβέρνηση

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος «απάντησε» στον δημοσιογράφο Γ. Πρετεντέρη που είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι 14 κυβερνήσεις του παρελθόντος είχαν αφήσει αρρύθμιστο το τηλεοπτικό τοπίο. «Θα ήθελα να διορθώσω τα μαθηματικά του κ. Πρετεντέρη και να πω ότι 14 διαδοχικές κυβερνήσεις πέρασαν, αλλά δεν μπόρεσαν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα με τις τηλεοπτικές άδειες. Έγινε, όμως, από αυτή την κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.

Τις δηλώσεις Κατρούγκαλος σχολίασε, όμως, ο προεδρεύων και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος σημείωσε: «κ. υπουργέ δεν ανήκετε σε αυτούς που πιστεύουν ότι χθες στις 3:00 το πρωί εξαφανίστηκε η όποια διαπλοκή υπήρχε στον τόπο;». «Όχι, Απλώς το θεωρώ ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα» απάντησε ο κ. Κατρούγκαλος και χαιρέτισε τη στάση του κ. Κακλαμάνη κατά της διαπλοκής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα