Άλλα άκουσε ο ένας, άλλα είπε ο άλλος: Η εκδοχή Ντάισελμπλουμ για το περιβόητο ψιθύρισμα στο αυτί του Βαρουφάκη

Άλλα άκουσε ο ένας, άλλα είπε ο άλλος: Η εκδοχή Ντάισελμπλουμ για το περιβόητο ψιθύρισμα στο αυτί του Βαρουφάκη

Τι ακριβώς είπε ο εμφανώς εκνευρισμένος, Γερούν Ντάισελμπλουμ στο αυτί του Γιάνη Βαρουφάκη, όταν ο τελευταίος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συνεργασία με την τρόικα; Μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ, καθώς ο καθένας λέει τη δική του εκδοχή (vid)

“Μυθικές” διαστάσεις έχει πάρει πλέον ο περιβόητος διάλογος του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο τέλος της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν, στην προ μηνός επίσκεψη του δεύτερου στην χώρα μας.

Εκείνο το ψιθύρισμα του, φανερά εκνευρισμένου, Ολλανδού πολιτικού στο αυτί του κ. Βαρουφάκη, λίγα λεπτά αφότου ο τελευταίος δήλωνε με το ανάλογο ύφος ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να συνεργαστεί με την τρόικα αλλά μόνο με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, είχε προκαλέσει μεγάλη συζήτηση.

Τότε μάλιστα είχε διαρρεύσει από τις Βρυξέλλες ότι ο Ντάισελμπλουμ του είχε πει “αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος”, προκαλώντας επιφώνημα έκπληξης στον Έλληνα υπουργό.

Διαβάστε ακόμη: Η στιγμή που ο Βαρουφάκης αφήνει άφωνο τον Ντάισελμπλουμ

Το Σάββατο (28/02) ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε ότι ο Ολλανδός πρόεδρος του Eurogroup του ψιθύρισε στο αυτί ” μόλις τώρα σκότωσες την τρόικα“, απαντώντας του “τιμή μου”.

Ο Ντάισελμπλουμ, ωστόσο, έδωσε μια άλλη εκδοχή της επίμαχης στιχομυθίας. Σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας του και με μια μεγάλη φωτογραφία του κ. Βαρουφάκη να δεσπόζει εκείνη την στιγμή στο στούντιο, υποστήριξε ότι “του είπα ότι αυτό δεν ήταν συνετό”. Εξήγησε ότι ο Έλληνας υπουργός επιτέθηκε στους θεσμούς, κάτι που ο ίδιος θεωρεί ανοησία, γιατί οι θεσμοί δουλεύουν για τους πολιτικούς.

Διαβάστε ακόμη: Όταν η γλώσσα του σώματος τα λέει όλα. Ο Ντάισελμπλουμ (παρ)έμεινε παγωτό στη θέα του Βαρουφάκη

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα