Αλλαγή φρουράς στο έργο ανάπλασης του Ελληνικού

Αλλαγή φρουράς στο έργο ανάπλασης του Ελληνικού
Εργασίες στο Ελληνικό eurokinissi

Νέος επικεφαλής των έργων ανάπλασης του Ελληνικού στη Lamda Development.

Νέο προσανατολισμό, όσον αφορά την προώθηση των αναπτύξεων στην έκταση του Ελληνικού, φαίνεται πως αποκτά η διοίκηση της Lamda Development, ανακοινώνοντας επισήμως σήμερα την ανάδειξη νέου επικεφαλής των έργων ανάπλασης του Ελληνικού.

Ειδικότερα, ο κ. Δημήτρης Κίτσιος, Πολιτικός Μηχανικός, θα αναλάβει το ρόλο του Chief Infrastructure & Controls Officer. Διαθέτει εικοσαετή εμπειρία σε Development και Project Μanagement μεγάλων έργων σε αντίστοιχες εταιρείες στην Ασία, Μέση Ανατολή και Αμερική. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών σπουδών σε Construction Engineering and Management από το πανεπιστήμιο του Stanford.

Ο κ. Κίτσιος που αναλαμβάνει καθήκοντα στα μέσα Ιανουαρίου 2022, ουσιαστικά διαδέχεται τον κ. Δημήτρη Ζωντανό που αφήνει το ρόλο του Chief Construction and Planning Officer και συνεχίζει να υποστηρίζει το έργο του Ελληνικού, αναλαμβάνοντας ρόλο Συμβούλου στον CEO και αξιοποιώντας περαιτέρω από αυτήν την θέση την πολύχρονη εμπειρία του.

Από τη διοίκηση της Lamda Development ωστόσο αποχωρεί και ο κ. Ζήσιμος Δανηλάτος, Διευθυντής Ανάπτυξης Οικιστικού, Φιλοξενίας, Αθλητικών Δραστηριοτήτων και Χώρων Εκπαίδευσης της LAMDA Development για το έργο του Ελληνικού.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την τελευταία επίσημη εταιρική παρουσίαση της Lamda Develοpment για το masterplan του Ελληνικού, το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε την ανάδειξη αναδόχων για τα πρώτα έργα υποδομών μέχρι το τέλος του έτους.

Τα πρώτα έργα αφορούν όλο το πρωτεύον οδικό δίκτυο, την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, τα λιμενικά έργα και όλα τα συνοδευτικά δίκτυα, την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, την αντιπλημμυρική προστασία, τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα κ.λπ.

Η εταιρεία επίσης ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του έτους, θα ξεκινήσουν διαδικασίες δημοπράτησης για τις αθλητικές εγκαταστάσεις εντός του Πάρκου, καθώς και για το κτίριο όπου θα εγκατασταθούν τα σωματεία ΑΜΕΑ, με σκοπό να έχει επιλεχθεί ο ανάδοχος στις αρχές του 2022. Οι νέες δημοπρατήσεις θα γίνουν με το μοντέλο των προσκλήσεων προς μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες (όπως ήδη συνέβη για το μελετητικό σκέλος του Marina Tower).

Η Lamda Develοpment προχωρά παραλλήλως τις κτιριακές αναπτύξεις, βεβαιώνοντας ότι πλήθος αυτών θα είναι έτοιμες το 2025, όπως ανέφερε απαντώντας στις δημοσιογραφικές ερωτήσεις. Το πρώτο έργο που θα ολοκληρωθεί στο Ελληνικό το 2023 -όπως αναφέρθηκε και στη διαδικτυακή παρουσίαση- θα είναι το συγκρότημα 11.000 τ.μ., όπου θα συνεγκατασταθούν τα σωματεία Αμυμώνη, Ερμής, Νίκη καθώς και ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Ταυτόχρονα, προχωρά στην υλοποίηση και των υπόλοιπων έργων ανάπλασης της πρώτης πενταετίας, όπως την αναβάθμιση της Μαρίνας και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, τον Marina Tower, το Marina Galleria, τoν παραθαλάσσιο οικισμό κατοικιών καθώς και συγκροτημάτων μπροστά από το πάρκο, τον Πύργο που θα στεγάζεται ξενοδοχείο και γραφεία επί της Βουλιαγμένης, καθώς και το εμπορικό συγκρότημα (το εμπορικό πάρκο σε συνεργασία με τον όμιλο Φουρλή).

Επιπλέον, όπως ήδη έχει αναφερθεί, πέρα από τις 800 κατοικίες που περιλαμβάνουν διαμερίσματα στον οικιστικό ουρανοξύστη Marina Tower αλλά και έναν μικρό αριθμό πολυτελών κατοικιών δίπλα στη θάλασσα, η εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει στην ανέγερση περίπου 1.200 επιπλέον κατοικιών την πρώτη πενταετία, προκειμένου να καλύψει τη ζήτηση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα