Alpha Bank: προχωρά σε Αύξηση Κεφαλαίου 800 εκατ.

Alpha Bank: προχωρά σε Αύξηση Κεφαλαίου 800 εκατ.
Alpha Bank Eurokinissi

Η προτεινόμενη άντληση κεφαλαίων επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τις τρέχουσες ευνοϊκές συνθήκες στις χρηματαγορές, καθώς και την ισχυρή οικονομική θέση της Alpha Bank

Την αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 800 εκατ. ευρώ περίπου για τη χρηματοδοτότηση του αναπτυξιακού της σχεδίου, δρομολογεί η «Alpha Services and Holdings S.A.», 100% μητρική εταιρεία της Alpha Bank.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι σε απάντηση δημοσιευμάτων στον τύπο, η «Alpha Services and Holdings S.A.», 100% μητρική εταιρεία της Alpha Bank A.E. (“Alpha Bank”), ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της αναθεώρησης του τριετούς στρατηγικού της σχεδίου, έχει προσλάβει την JP Morgan και την Goldman Sachs Bank Europe SE, προκειμένου να διερευνήσει το ενδεχόμενο άντλησης κεφαλαίων ύψους Ευρώ 0,8 δισ. περίπου, για τη χρηματοδότηση του αναπτυξιακού της σχεδίου.

Η προτεινόμενη άντληση κεφαλαίων επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τις τρέχουσες ευνοϊκές συνθήκες στις χρηματαγορές, καθώς και την ισχυρή οικονομική θέση της Alpha Bank, προασπίζοντας ταυτοχρόνως την αξία της επένδυσης των υφισταμένων μετόχων.

Η Alpha Bank θεωρεί εξαιρετικά θετικές τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας, και αναλαμβάνει να συμβάλλει υποστηρικτικά στις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης να ενισχύσει την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα.

H Alpha Services and Holdings S.A, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, θα προβεί εγκαίρως σε περαιτέρω ενημέρωση του επενδυτικού κοινού επί του θέματος αυτού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα