Alpha Bank: Στόχος η ισότιμη πρόσβαση στις τέχνες και στον πολιτισμό

Alpha Bank: Στόχος η ισότιμη πρόσβαση στις τέχνες και στον πολιτισμό
Alpha Bank Nikos Libertas / SOOC

Με αφορμή την παρουσία του στο 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο CEO της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης αναφέρθηκε στην ευθύνη της τράπεζας για την υποστήριξη της ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών στην Υγεία, την Παιδεία και, φυσικά, τον Πολιτισμό.

Το «παρών» στο 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έδωσε ο CEO της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, τον οποίο υποδέχτηκε στον ιστορικό κινηματογράφο-μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Ολύμπιον», ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ορέστης Ανδρεαδάκης.

Ο κ. Ψάλτης παρακολούθησε απόσπασμα από την εμβληματική ταινία «Όλα είναι Δρόμος» του Παντελή Βούλγαρη, με όρους καθολικής προσβασιμότητας, όπως ακουστική για τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης, αλλά και με ελληνικούς υπότιτλους για κωφούς και βαρύκοους. Παράλληλα, παρακολούθησε και στιγμιότυπα από το βίντεο της συνεργασίας της Alpha Bank και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Θέμα συζήτησης αποτέλεσε η καθιέρωση του νέου Βραβείου Προσβασιμότητας της Alpha Bank, που δόθηκε για πρώτη φορά φέτος στο πλαίσιο του 63ου ΦΚΘ στην ταινία «Όλα είναι Δρόμος». Ταυτόχρονα, μοιράστηκε το κοινό όραμά τους, σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της ανεμπόδιστης πρόσβασης στις τέχνες.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο CEO του Ομίλου Alpha Bank τόνισε μεταξύ άλλων ότι η συγκεκριμένη συνεργασία, «αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα ευθύνης της Τράπεζάς μας για την υποστήριξη της ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών στην Υγεία, την Παιδεία και, φυσικά, τον Πολιτισμό».

Χαρακτηρίζοντας το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ως «τον κορυφαίο κινηματογραφικό θεσμό της χώρας» και θέλοντας να τονίσει τις ανάγκες της καθολικής πρόσβασης στον Πολιτισμό και την ανάδειξη των αξιών της διαφορετικότητας, ο κ. Ψάλτης σημείωσε επιπλέον πως «περισσότεροι από 85.000 συμπολίτες έχουν υπερβεί τα όποια εμπόδια και έχουν έρθει σε επαφή με την κινηματογραφική δημιουργία, μέσω τουΠρογράμματος προσβασιμότητας ‘Σινεμά για όλους’».

“Το σινεμά να είναι πραγματικά προσβάσιμο για όλες και όλους”

Από τη δίκη του πλευρά, ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ορέστης Ανδρεαδάκης, σημείωσε: «Η καθολική πρόσβαση, τόσο στο δομημένο περιβάλλον όσο και στο περιεχόμενο της κινηματογραφικής τέχνης, αποτελούν για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προτεραιότητα και γίνονται πραγματικότητα με την ουσιαστική αρωγή της Alpha Bank». Μίλησε επιπλέον για την εμπιστοσύνη των ΑμεΑ αλλά και των εμποδιζόμενων ατόμων στους ανθρώπους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Τα άτομα αυτά, όπως είπε, «αυξάνονται διαρκώς στις καθολικά προσβάσιμες προβολές μας» και αυτό μας κινητοποιεί να καταβάλλουμε ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες ώστε το σινεμά να είναι πραγματικά προσβάσιμο για όλες και όλους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα