Αναστασιάδης: Δεν μας χρωστά κάτι η Ελλάδα

Αναστασιάδης: Δεν μας χρωστά κάτι η Ελλάδα
Δηλώσεις μετά την συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και τον Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αθήνα την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Αρνείται ότι γνώριζε και έδινε προνομιακές πληροφορίες ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Τι απαντά στα δημοσιεύματα

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από δημοσιεύματα πως συγγενικά του πρόσωπα απέσυραν μεγάλες καταθέσεις από κυπριακές τράπεζες λίγες ημέρες πριν από το Eurogroup, ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αρνείται ότι γνώριζε και έδινε προνομιακές πληροφορίες.

“Ουδέποτε γνώριζα και ουδέποτε ήταν δυνατό να δίδω μάχες μέχρι την πρωία του Σαββάτου και την ίδια ώρα να έδιδα προνομιακές πληροφορίες”, δήλωσε χαρακτηριστικά, κληθείς να σχολιάσει τις λίστες που είδαν το φως της δημοσιότητας για εκροή καταθέσεων στο εξωτερικό.

Σε δηλώσεις εξερχόμενος από τον καθεδρικό ναό του Αγ. Ιωάννη, στη Λευκωσία, όπου παρέστη στη δοξολογία για την επέτειο του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι κατά την αυριανή τελετή ανάθεσης των καθηκόντων στους τρεις καταξιωμένους πρώην δικαστές του Ανωτάτου, “θα δοθεί η εντολή διερεύνησης σε ό,τι πιθανό να με αφορά ή αφορά έστω εξ αγχιστείας συγγενικά μου πρόσωπα”.

Ερωτηθείς, εξάλλου, πότε θα είναι έτοιμος να εξαγγείλει μέτρα που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπισης της κρίσης, είπε ότι στην ουσία μέτρα θα υιοθετηθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο εντός 15 ημερών.

“Δεν αναμένουμε κάτι από την Ελλάδα, δεν είναι το καθήκον της Ελλάδας αυτό, δεν μας χρωστούν κάτι, πρέπει να αγωνιστούμε μόνοι μας για να οικοδομήσουμε τη νέα εποχή”, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον αναμένονται χρήματα από την Ελλάδα.

Με αφορμή την επέτειο του απελευθερωτικού αγώνα 1955-59, επισήμανε πως η απόδοση τιμής στους ήρωές μας για τους αγώνες και τις θυσίες τους πρέπει να γίνει μέσα από ανάλογες πράξεις.

Μιλώντας, μετά τη δοξολογία για την επέτειο του απελευθερωτικού αγώνα του 1955- 1959 κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας και την ένωση με την Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφερόμενος στο μήνυμα της ημέρας, είπε ότι «το μήνυμα παραμένει ένα: όσοι θέλουμε να τιμούμε και να ενθυμούμαστε τις θυσίες νέων και τους αγώνες των τότε αγωνιστών και το τι μας έδωσαν, είναι η απόδοση της τιμής με ανάλογες πράξεις και ο αγώνας μέσα από το μόνιασμα και την ενότητα, έτσι ώστε να απελευθερώσουμε και να επανενώσουμε την πατρίδα μας, για να μπορούμε να μιλούμε και να εννοούμε την τιμή που θέλουμε να αποδώσουμε σε όσους, μέσα από τον απελευθερωτικό αγώνα του 1955- 1959, μας επέτρεψαν να ζούμε ελεύθεροι».

Πηγή: ΚΥΠΕ, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα