Στοιχηματίζουν στην αναδιάρθρωση της Ελλάδας

Στοιχηματίζουν στην αναδιάρθρωση της Ελλάδας

Κυβερνήσεις της Ευρωζώνης δεν αποκλείουν μία αναδιοργάνωση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times Deutschland. Στήριξη στην Ελλάδα από την ΕΕ, που διαψεύδει τα σενάρια

Αρκετές Κυβερνήσεις της Ευρωζώνης δεν αποκλείουν μία αναδιοργάνωση του ελληνικού χρέους, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times Deutschland, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προσθέτει το δημοσίευμα, θα είναι αδύνατη η αύξηση του πακέτου της βοήθειας για την Ελλάδα και για το λόγο αυτό χρειάζεται ένα εναλλακτικό σχέδιο.

Υπέρ της ταχείας αναδιάρθρωσης του χρέους των χωρών που χρειάζονται συνέχεια οικονομική βοήθεια – ακόμη και σε μία ημέρα, αν κριθεί αναγκαίο για να αποφευχθεί η αναστάτωση των αγορών – τάχθηκε ο επικεφαλής του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών κ. Χανς – Πέτερ Κάιτελ.

Σε ομιλία που έκανε χθες στο Βερολίνο, ο κ. Κάιτελ είπε ότι αν υπάρχει η προοπτική μίας μόνιμης διάσωσης για κάποιες χώρες, “πρέπει να εξετάσουμε μία αφερεγγυότητα τους, η οποία δεν χρειάζεται εβδομάδες ή μήνες για να εφαρμοσθεί, αλλά 24 ώρες, με τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών”.

Ο κ. Κάιτελ είπε ότι η δυνατότητα της Ελλάδας να επανέλθει γρήγορα σε χρηματοπιστωτικά υγιή κατάσταση μπορεί να είναι ψευδαίσθηση

ΕΕ: “Σε σωστή τροχιά η Ελληνική οικονομία”

Κατηγορηματικά διέψευσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου οικονομίας, Όλι Ρεν, τη διενέργεια διαβουλεύσεων με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.

Ο κ. Αλταφάζ δήλωσε ότι παρά τα όσα λέγονται και γράφονται, η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε σωστή τροχιά και πως αυτό καταγράφεται και από τις τριμηνιαίες αξιολογήσεις και τους ελέγχους που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

“Η Επιτροπή στηρίζει απόλυτα τις Ελληνικές Αρχές στις προσπάθειες εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους της χώρας και μεταρρύθμισης της οικονομίας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η Ελλάδα “να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στις αγορές, με λογικούς όρους δανεισμού”.

Ερωτηθείς ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, τι σκοπεύει να κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν μετά το 2012 η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει στις αγορές, αρνήθηκε να απαντήσει λέγοντας ότι οποιαδήποτε απάντηση συνιστά “σπέκουλα” και επανέλαβε ότι “η Ελλάδα, από τη δική της πλευρά, εκπληρώνει τα συμφωνηθέντα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα